GündemEkonomi

Rahmi Kula: “Hedef Mavi Balıkesir”

Rahmi Kula: “Hedef Mavi Balıkesir”

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula Balıkesir’in kovid-19 sürecinde yüksek riskli il olarak belirlenmesini değerlendirdi.

İLDEKİ SALGIN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula’dan kovid-19 salgınına yönelik bazı değerlendirmeler. Kula değerlendirmesinde ayrıca Balıkesir’in yüksek riskli iller grubunda yer almasına yer verdi.  Şehrin bu kategoriden kurtularak düşük riskli iller(mavi kategori) grubuna dahil olması gerektiğini ifade etti. Bunun yanısıra konuyla ilgili açıklamada bulunan Kula şunları kaydetti:

 “PANDEMİ HER ALANI OLUMSUZ ETKİLİYOR“

“Yaklaşık bir yıldır hayatımızın en önemli parçası haline gelen pandemi yaşantımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Ayrıca tüm vatandaşlarımız elinden geldiği kadar gayret gösterdi ancak zaman içinde koronavirüs ilimize de sıçrayarak vaka sayılarımızda yükselme gözlemlendi.

 “ESNAFLARIMIZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, risk değerlendirme kriterlerine göre “Türkiye Risk Haritası”nı paylaştı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli.  Bu sınıflandırmada Balıkesir, maalesef çok yüksek riskli olarak tanımlandı. Ayrıca bu aşamada hepimiz, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Zor günler geçiren, iş yerlerinin açılmasını bekleyen üyelerimiz için düşük riskli (mavi) renk grubuna geçiş yapmamız çok büyük önem taşıyor. Dolayısıyla işletmelerimizde tekrar hizmet vermeye başlayabilmemiz için, vaka sayılarını azaltmamız gerekiyor.

 “EKİBİMİZ SORUMLULUK SAHASINDA ZİYARETLER”

Bugün geldiğimiz noktada, vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere tüm tedbirlere daha sıkı bir şekilde uymaları konusunda farkındalık oluşturmak için “Hedef Mavi Balıkesir!” diyoruz. Kontrollü normalleşme döneminde ekibimiz, bütün iş yerlerini ziyaret ederek süreç ile ilgili bilgilendirme yapmaktadır. Dolayısıyla kurallara uyarak, haritadaki kırmızı tabloyu maviye döndürmek bizim elimizde. Ayrıca hep birlikte başaracağız, bugünleri birlikte aşacağız. ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu