BakımBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Saç Kırıklarını Gidermek İçin Tek Yapmanız Gereken…

Yıpranmış saçlar genellikle mat bir görünüme sahip olur ve kolayca kırılabilir. Saç kırıklarını gidermek için tek yapmanız gereken...

Saç Kırıklarını Gidermek İçin Tek Yapmanız Gereken…

Saçlar, zaman içinde çeşitli dış etkenler nedeniyle zarar görebilir. Sık sık yıkanmalar, aşırı ısıya maruz kalma, kimyasal işlemler ve uygun olmayan ürün kullanımı, saçın kurumasına ve yıpranmasına sebep olabilir.

Yıpranmış saçlar genellikle mat bir görünüme sahip olur ve kolayca kırılabilir. Saç uçlarındaki kırıklar, saçın yıprandığını gösterebilir veya saç doğal parlaklığını kaybedip elektriklenirse, bu saçın kuruduğunu işaret edebilir.

Saç tellerinin kopmasına neden olabilecek sert taramaktan kaçınılmalıdır. Islakken geniş dişli bir tarak kullanmak ve nazik hareketlerle taramak, saçlara daha az zarar verir. Saçların karışıklıklarını açmak için en iyi yöntem, uçlardan başlayarak yukarı doğru taramaktır.

Yeni Kış Sezonunun Trend Saç Modelleri

Saçları arkaya taranması,

Saç telleri arasında sürtünmeye neden olarak kırılmaları artırabilir. Saçın hacimli görünmesi için tercih edilen bu yöntem, aslında saça zarar verebilir. Saçların yıpranmasını önlemek için protein, çinko, demir, B ve C vitaminleri içeren besinleri tüketmek önemlidir.

Yüksek ısıya maruz kalmaktan kaçınmak,

Saç sağlığı için oldukça önemlidir. Saçları havluyla kurutmak, yüksek ısılı aletlerin kullanımını azaltmak ve güneşin zararlı ışınlarından korunmak saçların daha sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Saç uçları düzenli olarak kesilmelidir, böylece saçlar daha sağlıklı bir şekilde uzayabilir.

Kimyasal işlemlerin sıklığı, saçların matlaşmasına ve kıvırcık olmasına neden olabilir. Saç sağlığını korumak için gerektiğinde tamamen boyatmak yerine sadece diplerini boyamak daha iyi bir seçenek olabilir.

Isisiz Sac

 

Haber Merkezi

Sabah Cilt Bakımının Püf Noktaları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu