GündemEğitim

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ANNELERE

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü anne sütünün teşvik edilmesi amacıyla BASKİ’de fatura ödeyen annelere broşür dağıttı. BASKİ tahsilat merkezlerine fatura ödemesi için gelen vatandaşlara anne sütünün önemi ile ilgili kısa bilgiler verilirken ayrıca broşürler verildi.

“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında etkinlik düzenlendi. Annelere fatura tahsilatı sırasında broşürler verildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından 1991 yılından buyana anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülüyor. Program doğrultusunda; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay “sadece” anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve ötesine kadar devam ettirilmesi öneriliyor.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi tarafından hazırlanan afiş ve broşürler Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BASKİ) desteğiyle il merkezi ve ilçelerimizde bulunan tahsilat merkezlerine asılmış, aynı zamanda fatura ödemesi yapmak için gelen vatandaşlara anne sütünün önemi vurgulayan broşürler verildi. Balıkesir’de anneler bebeklerini emzirmeli ve bu konuda teşvik edilmeli denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu