Görüntülü Haberler

Sağlık ordusu ön cephede

Uzun yıllardır Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddete hayır kampanyaları alanında birçok girişimimiz oldu diyen Sağlık-sen Şube Başkanı Nihat Erzi ,Sağlıkta Şiddet Yasası ile ilgili önemli bir kazanım elde edildiğini söyledi.

“EVDE KALALIM VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM”

“Bu süreci en az kayıpla sağlıklı bir şekilde atlatacağımızı düşünüyoruz. Toplumumuzdaki insanlardan ricamız şudur, evde kalın biz sizler için 7/24 saat görevlerimizin başındayız. Çok önemli bir iş olmadığı sürece herkesin evde kalmasını sosyal mesafeyi korumalarını ve temastan kaçınmalarını istiyoruz.”

ŞİDDET SON BULSUN

“Biliyorsunuz, daha önce de 5510 sayılı bir yasa çıkmıştı ama maalesef sağlıkta şiddetin önüne geçilemedi. Şimdiki yasa teklifi biraz daha caydırıcı gerçekten bu covid-19’da sağlık ordusu ön cephede. Arkadaşlarımız gece gündüz durmadan bu işin içerisinde savaş veriyorlar ve görünmez bir düşmana karşı savaş veriyorlar. Büyük bir özveriyle adeta hayatlarını adayarak insanların sağlığını kurtarmak için zamanla yarışan sağlık çalışanlarımızın şifa veren elleri, yapılacak olan en küçük bir hakaretin, şiddetin kabul görmemesi gerekiyor. Bundan dolayı içinde olduğumuz sıkıntılı süreçten mecliste 5 partinin ortak yönergesiyle kabul edildi. İnşallah bir daha da oylanacak ve yasa yürürlüğe girecek,  bu yasalar şöyle; başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ak Parti ve MHP’nin ortak önergesiyle meclisteki tüm partililerin imzasıyla çıkması daha da bir önem kazanıyor. Bundan dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz “dedi.

“ÖNEMLİ BİR KAZANIM ELDE EDİLMİŞTİR”

“Bu yasanın ana fikri: Hakaret, tehdit, yaralanma, görevi yaptırmamak içeren cezalar %50 arttırılıyor. İkincisi hapis cezaları ötelenmeyecek ve üçüncüsü bu gelen hastalar sağlık çalışanımızın tehdit etmesi hakaret etmesi ve ona sağlık hizmeti verecek başka bir personel varsa bu kişi o personel ile değiştiriliyor. Daha önceki sağlıkta şiddet yasasında şöyle bir madde vardı, bu sağlık çalışanlarımız şiddete maruz kaldıkları zaman bunları ifade vermek için karakola gitmiyorlardı görevlerinin başında koruma kuvvetlerimiz gelip arkadaşlarımızın ifadesini alıyorlardı, bunlara ek olarak cezaların çıkması ve %50 oranının artması hapis cezasının ötelenmemesi bir kazanımdır. Umarım bunların hiçbirine gerek olmaz.”

“SAĞLIK ÇALIŞANINA HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİ”

“Sağlık çalışanlarımızın hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. Bu süreçte de medya olarak, moral ve motivaysonun yüksek olması için bizler başta olmak üzere medya mensubu sizler STK bizler arkadaşların yanında olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın bu zamanda sağlık çalışanlarımızın yanında toplum olarak onları taşıma noktasında büyük bir hassasiyet var bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. “

“EVDE KALALIM VE SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDELİM”

“Bu süreci en az kayıpla sağlıklı bir şekilde atlatacağımızı düşünüyoruz. Toplumumuzdaki insanlardan ricamız şudur, evde kalın biz sizler için 7/24 saat görevlerimizin başındayız. Çok önemli bir iş olmadığı sürece herkesin evde kalmasını sosyal mesafeyi korumalarını ve temastan kaçınmalarını istiyoruz. “Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu