Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

‘’Sağlıkta Şiddet İçin Zemin Hazırlanmasından Endişeliyiz’’

‘‘SAĞLIKTAN TASARRUF ÖLÜM GETİRİR’’

 

Balıkesir’de 3 meslek grubu basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi. Hekimler, Diş Hekimleri ve Eczacılar çalışma şartları ve sağlık konusunu gündeme getirdiler.

 

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş, Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan ve Balıkesir Diş Hekimleri Odası Başkanı halk sağlığı adına kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı bilgi paylaştılar.

‘’Halk Sağlığını Tehdit Ediyor’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş toplantıda ilk konuşmayı yaptı.  Başkan Gümüş, ‘Bugün halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşan ilaç yokluklarının çözülmesini talep etmek için yani halk sağlığını koruma görevimizi yerine getirmek için bu açıklamayı yapıyoruz. Hepinizin bildiği gibi ilaç her türlü hastalığın tedavisinde ilk sırada gelir’’.

 

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş açıklamasının devamında şu başlıklara yer verdi;

En Etkili Yöntem İlaç Tedavisi; Tüm hastalıkların ilk basamak ve en etkili tedavi yöntemi ilaç tedavisidir.

 ‘’Sağlıkta Şiddet İçin Zemin Hazırlanmasından Endişeliyiz’’

‘’Artık bireysel çabaların anlamsızlaştığı, en basit bir enfeksiyonda dahi hekimlerin reçete edecek antibiyotik bulamadığı, çocuğu ateşli annenin sabahın 3’ünde eczane ateş düşürücü şurup bulabilmek için gezdiği ve eczanelerin birbirlerine reçete tamamlamak için verecek ilacının kalmadığı yerdeyiz. Tüm sağlık çalışanları nöbetlerimizde hastalarımıza acil tedavileri için çözüm üretememekteyiz. Bundan kaynaklı olarak da sağlıkta şiddet için zemin hazırlanmasından endişe etmekteyiz’’.

 

 ‘’Bakanımıza Sesleniyoruz, Yaşananları Görmesi İçin’’

‘’Çözüm bellidir ve devlet yetkililerinin bilgisi dâhilindedir Ancak öncelikle sorunun varlığını kabul etmek gerekmektedir. Bu noktada da Sayın Sağlık Bakanımızın ilaç yokluğu sorunu yok manasında son bir yılda piyasaya arz edilen ilaç sayısının kutu bazında arttığı şeklindeki açıklamasını da şaşkınlıkla karşılıyoruz. Sayın Bakan belki de danışmanları tarafından yanlış bilgilendiriliyor olabilir. Kendisini eczanelerimize, nöbetçi eczanelerimize, polikliniklerimize, hastanelerimize, acil servislere birkaç saatliğine bizleri ziyaret etmesi ve yaşananları görmesi için davet ediyoruz. Bizler halk sağlığını korumaya yemin ederek fakültelerimizden mezun olup kutsal görevlerimize başlamış insanlar olarak halkımızın yüz yüze kaldığı bu derde derman olamamaktan dolayı son derece üzgün ve çaresiziz’’.

 Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu