Gündemİlçe Haberleri

Sahiller Cankurtaran Ekipleriyle Güvende

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yaz sezonunda güvenlik önlemlerini arttırdı. Özellikle sahil kesimlere gelen tatilcilerin daha güvenilir tatil yapabilmesi için cankurtaran ekip sayısını çoğalttı.

 

Sahiller Cankurtaran Ekipleriyle Güvende… Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonun açılmasıyla birlikte tatilcilerin güvenli tatil yapması için çalışmalara devam ediyor. Özellikle olabilecek boğulma tehlikelerine karşı cankurtaran ekip sayısını arttırdı.

Sahiller Cankurtaran Ekipleriyle Güvende

Cankurtaran Ekiplerinden Tatilcilere Destek

Balıkesir’in her sahilinde olan cankurtaran ekipleri bu hafta aralıksız çalışmalarına devam etti. Cankurtaran ekipleri boğulma vakalarının yanında yaralanma, kayıp, kramp girme gibi birçok konuda tatilcilere destek verdi.

Sahiller Cankurtaran Ekipleriyle Güvende

Daha fazla ekiple bu tür tatsız olayların önüne geçmek isteyen Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam edeceğini iletti.

HABER MERKEZİ

…Sahiller Cankurtaran Ekipleriyle Güvende

Cankurtaran nedir ne iş yapar?

Cankurtaranlar, plaj ve havuzlarda güvenliği sağlar. Dahası, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına katılım sağlar. Ayrıca, olası durumlarda ilk müdahaleyi yapan kişilerdir. Boğulma tehlikesi durumlarında kalp masajı ya da suni teneffüs gibi hayat kurtarıcı hamleleri yapmak görevidir.

Cankurtaran Olmak İçin;

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetki belgesi olan bir yerden kurs almanız ve gerekli yeterlilikleri tamamlamanız gerekir. Beraberinde, Üniversitelerin cankurtaran bölümünden mezun olmanız gerekir. Ayrıca, Spor kulüplerinin verdiği kurslara katılmanız yeterlidir.

Cankurtaran diğer adı nedir?

Araç – Ambulans, hasta ve yaralı taşımaya yarayan bir çeşit motorlu araç.

Cankurtaran nerede çalışır?

Cankurtaranların çalışma yerleri oteller, açık ve kapalı yüzme havuzlarıdır. Dahası, yüzme havuzu bulunan spor salonları, belediyeler ve plajlardır. Cankurtaranlar ilk yardım bilgisine de üst seviyede sahip kişilerdir. İşe başlamadan önce ilk yardım eğitimi alırlar.

Can kurtaran bronz ne demek?

Havuzlarda ve su parklarında güvenliği sağlayan ve hayat kurtarmaya yardım etmek için temel eğitime sahip görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu