Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Şampiyonlar Ligi Finali

Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul’dan gelebilir! İngiliz basını, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan üçüncü kez alınabileceğini iddia etti. İstanbul, 10 Haziran’daki UEFA Şampiyonlar Ligi’ne hazırlığını sürdürürken ortaya, kafaları karıştıran bir iddia çıktı.

 

 

Şampiyonlar Ligi Finali..  UEFA, Independent haberinde yer aldı. Seçimler, Türkiye’de 14 Mayıs’ta olacak. Bu seçimden dolayı meydana gelecek karışıklıkları göz önünde. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan tekrar alınmasına dair planlar yaptığı bilgisi mevcut. Haberde, UEFA‘nın bu konu hakkında endişeleri olduğu da vurgular arasında.

Porto’ya Taşıdı

UEFA; 2020’deki finali Lizbon’a, 2021 finalini ise Porto’ya taşıyarak dev organizasyonu İstanbul’dan iki kez almıştı. UEFA’dan iddialar ile ilgili şu ana kadar herhangi bir resmî açıklama gelmedi.

Şampiyonlar Ligi

Avrupa’nın bir numaralı futbol organizasyonunda dev final, 10 Haziran Cumartesi günü. Final, eğer bir değişiklik olmazsa İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı‘nda gerçekleşecek.

……….

Şampiyonlar Ligi;  Çift maçlı eliminasyon sistemiyle gerçekleştirilen üç ön eleme turu ve bir play off turu sonrasında, lig usulüyle oynanan grup aşamasına geçilir. 22 takım direkt olarak grup aşamasında turnuvaya dahil olurken, önceki turlardan gelen 10 takımın eklenmesiyle toplamda 32 takım bu aşamada yer alır.

Şampiyonlar Ligi kazanınca; Son 16 turundan sonra ödüller daha da yükseliyor. Çeyrek finale kalan ekipler 10 milyon 600 bin, yarı finale kalanlar ise 12 milyon 500 bin euro gelir elde ediyor. Finale kalan takımlar 15 milyon 500 bin euro kazanırken, şampiyon olan ise ekstra 4 milyon 500 bin euro ile ödüllendiriliyor.

 

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu