GündemEğitimTürkiye Gündemi

Yök’ten 9 Üniversiteye Rektör Ataması

 Yök’ten 9 Üniversiteye rektör ataması. YÖK ‘ten açıklama. Yüksek Öğretim Kurumu yaptığı duyuruda 9 üniversiteye rektör ataması olacağını duyurdu.

Yök’ten 9 Üniversiteye rektör ataması. YÖK yaptığı açıklamada ”2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı “Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararna​​m​esi” hükümleri ve “Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin U​sul ve Esaslar” uyarınca rektör ataması yapılacaktır.” dedi.

Rektör ataması yapılacak Üniversite’ leri paylaştı. Atama yapılacak Üniversite’ler:

  • Adıyaman Üniversitesi,
  • Aksaray Üniversitesi,
  • Amasya Üniversitesi,
  • Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi,
  • Hitit Üniversitesi,
  • Karabük Üniversitesi,
  • Kastamonu Üniversitesi,
  • Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
  • Yozgat Bozok Üniversitesi

Bu kapsamda adaylık şartlarını taşıyan ve başvurmak isteyenler ilgili evraklarla 28 Nisan 2023 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunması gerektiği duyurdu.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin

 

Üniversite Hakkında

Üniversiteyükseköğretim kurumu ya da bilimtay en üst seviyede eğitim verilen, araştırma yapılan ve bilgi üretilen kurumlardır. Araştırma alanları çoğunlukla (doğa bilimleri, sosyal bilimleri gibi) çeşitli disiplinlere ayrılan üniversiteler genellikle yüksek okul, lisans ve lisansüstü okullarından oluşurlar. Araştırma görevlileri, ya da akademisyenler, yaptıkları özgün çalışmalar dolayısıyla doçent, profesör gibi çeşitli unvanlarla ödüllendirilirler. Çeşitli akademik disiplinlerde akademik dereceler verir. Üniversiteler genellikle farklı okullarda veya öğrenim fakültelerinde hem lisans eğitimi hem de lisansüstü eğitim sunar.

Üniversiteler akademik yönetim sistemine sahiptir. Bununla beraber İdari olarak en üst düzey yetkilileri rektör ve rektör yardımcısı’dır. Fakülte, üniversite içindeki ayrı bölümlerdir. Fakültelerin başındaki en üst düzey görevli dekandır. Bir akademik bölüm (kafedra), belirli bir akademik disipline ayrılmış bir üniversite fakültesinin bir bölüm. Bir eğitim yılı genellikle iki sömestr’den (akademik yıl) oluşur. Eğitim genellikle 4 yıllık (bakalavr) olur. Ayrıca 2 yıllık (magister) eğitimdir.  Bölüme göre 5 ya da 6 yıllık olabiliyor. Başarılı mezunlara eğitimin tamamında diploma veya diplom verilir. Ayrıca diploma ve derecesi almanın son adımı olarak tez savunması yapılır. Modern zamanda üniversiteler lisans derecesi, yüksek lisans, önlisans derecesi, magister derecesi, lisansüstü diploması, uzmanlık derecesi, doktoranturo, aspiranturo, bakalorya, lisantiat, doktora dereceleri vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu