Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Sanal Devriye Zararlı Siteleri Bloke Etti 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gerçekleştirdiği sanal devriye faaliyetlerinde önemli başarıya imza attı.

Sanal Devriye Zararlı Siteleri Bloke Etti

Siber Güvenlik İçin İpuçları Sanal Devriye Zararli Siteleri Bloke Etti 1 1

24 Zararlı Bağlantı Adresi Engellendi!

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet üzerinde icra edilen sanal devriye faaliyetleri kapsamında 24 adet phishing (oltalama) zararlı bağlantı adresini tespit ederek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) üzerinden erişime engellenmesi için gerekli bildirimleri gerçekleştirdi. Bu bağlamda, vatandaşlarımızın kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan zararlı bağlantı adresleri etkisiz hale geldi.

BTK 30 Web Sitesini Engelledi

Ayrıca, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Yasadışı Bahis ve Müstehcen” içerikli yayınlar yapan 30 adet web sitesini tespit ederek, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) İnternet Bilgi İhbar Merkezi aracılığıyla erişime engellenmesi için girişimlerde bulundu. Bu sayede, toplumun ahlaki değerlerine zarar veren ve yasadışı faaliyetlerde bulunan web sitelerinin erişimi kontrol altına alındı.

Haber Merkezi

Huzurlu Sokaklar İçin 2 Narkotik Köpeği Görevde

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu