Gündemİlçe Haberleri

Savaştepe’de Çeltik Üretimi Başlıyor

Savaştepe’de Çeltik Üretimi Başlıyor. Savaştepe Tarım Meslek Lisesi geleceğin tarımını tasarlama yolunda ilerliyor. Lise, Savaştepe’de ilk defa çeltik üretimi yapacak.

 

Savaştepe’de Çeltik Üretimi Başlıyor

Savaştepe’de Çeltik Üretimi Başlıyor. Savaştepe Tarım Meslek Lisesi Geleceğin Tarımını Tasarlama Yolunda Ilerliyor. Lise, Savaştepe’de Ilk Defa Çeltik Üretimi Yapacak.

Savaştepe Tarım Meslek Lisesi öğrencileri çeltik üretimini Savaştepe’de deneyecek. Türkiye’nin çeltik üretiminde önemli merkezlerinden biri olan Balıkesir’in Gönen İlçesinden sonra Savaştepe’de de ilk defa çeltik ekimi yapılıyor olacak.

Savastepede Celtik Uretimi Basliyor 1

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ve Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek üretim yerlerini birlikte inceledi. Ayrıca , Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Ali Kuytul’da eşlik etti. Bununla birlikte İlçe Müdürü Şerif Köse, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu, Okul Müdürü Ümit Çelik ve teknik personeller katılım gösterdi.

Savastepede Celtik Uretimi Basliyor 2

”Çalışmalarımız devam edecek”

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan çeltik üretimini yaygınlaştırmak için bilgi verdi. Ayrıca bu üretimi yaparken  ve su tasarrufu sağlamak adına damlama sulama yöntemiyle ilgili yönlendirme sağladı. Alkan ‘’ Çeltik Yetiştiriciliği Projesi kapsamında demonstrasyon çalışmamızı gerçekleştirdik. Uygun çeşitlerin belirlenmesi ve kaliteli ürün almak adına çalışmalarımız devam edecek. Savaştepe’ye yeni bir tarım aracı daha kazandıracağız. ’’ dedi.

Haber: Elif Şahin

gazetemerhaba.com

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu