GündemTürkiye Gündemi

Sedad Hakkı Eldem Kimdir?

Google, Türk mimarlığının önemli isimlerinden biri olan Sedad Hakkı Eldem'in 115. yaş gününü özel bir doodle tasarımı ile kutladı.

Sedad Hakkı Eldem Kimdir?

Google, Türk mimarlığının önemli isimlerinden biri olan Sedad Hakkı Eldem’in 115. yaş gününü özel bir doodle tasarımı ile kutladı. Kullanıcılar, Sedad Hakkı Eldem hakkında detaylı bilgileri merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Sedad Hakkı Eldem, 20 Aralık 1908 tarihinde İstanbul’da doğdu. Diplomat bir baba ve Müzeci Osman Hamdi Bey’in kardeşi olan annesi tarafından büyütüldü. Avrupa’da geçen çocukluk yıllarının ardından 1924’te İstanbul’a döndü. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nden mimarlık eğitimi aldıktan sonra kendi mimarlık bürosunu açtı ve aynı zamanda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Sedad Hakkı Eldem, Osmanlı dönemi evleri ve sarayları üzerine yaptığı çalışmalar ve geleneksel Osmanlı mimarisine yaptığı katkılarla tanınır. Ayrıca, mimari tasarımda tarihi motiflerin modern uygulamalarına öncülük etti. Eski eserlerin korunması konusundaki çalışmalarıyla da bilinen Eldem, mimarlık kariyerinde ulusal ve uluslararası alanda saygın bir konuma sahipti.

İlgili Makaleler

Sedad Hakkı Eldem Kimdir?

Sedad Hakkı Eldem, 1988 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti. Ölümünden sonra, 1986 yılında Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanarak mirasını sürdürdü.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu