GündemEkonomi

ŞEHİR EKONOMİLERİ KONUŞULDU

‘2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumu’ kapsamında Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, STK’lar ve yerel yöneticiler bir araya gelerek istişarede bulundu.

 

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından dün Öğretmenevi’nde ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumu’ gerçekleştirildi. Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl’ün katılım sağladığı toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda iş adamları ve STK’lar ile görüşmeler yapılırken ikinci oturumda belediye başkanları ve Ak Parti ilçe başkanlarıyla bir araya gelindi.

 

İKİ OTURUM GERÇEKLEŞTİ

‘2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Forumu’ dün öğretmenevinde iki oturum halinde gerçekleşti. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Erçakar’ın yaptığı forumun ilk oturumu 09.30’da iş adamları, Oda başkanları ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla başladı. Öğleden sonraki ikinci oturum ise 13.00 itibariyle ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve AK Parti yönetim kademesinin katılımlarıyla yapıldı. Katılımcılara beş soru soruldu, soruların yazılı olarak cevaplandırılması istendi. Basına kapalı olan bölümde sorular değerlendirilip cevaplandırıldı.

 

KARAGÖL: “BALIKESİR AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

Balıkesir’i önemsediğini belirten Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Erdal Tanas Karagöl, “Benim hayatımın en güzel yılları Balıkesir’deydi. 1994 yılında başladım Balıkesir Üniversitesi’ne sonra yurtdışına gittim. 2002-2008 yılları arasında Bandırma’da kaldım. 1994-2002 yıllarına kadar Balıkesir’de resmi olarak fiilen yaşadım. O yüzden Balıkesir’i önemsiyorum. Balıkesir’e özellikle ben gelmek istedim. Ben Erzurumluyum ama Balıkesir’i de Erzurum kadar önemsiyorum ve seviyorum. O yüzden bu toplantının Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

KARAGÖL: “TOPLANTIDAN DAHA FAZLASI”

Şehirlerin 2019’a doğru vizyonlarını ve isteklerini yakından takip etmeyi amaçladıklarını söyleyen Karagöl, “Burayı sadece bir toplantı gibi düşünmemek lazım. Buradaki fikirleri, burada kayda geçen yatırım ve proje önerileri bundan sonraki Balıkesir’i şekillendirecek. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu anlamda önemli katkılar yapacağınızı düşünüyorum. Takip edilme açısından bundan sonraki süreçte de bu projelerin yapımının ardından diğer dönemlerin planlanmasına da geçilmeli. Burada ortaya çıkanların hayata geçirilmesi, takip edilmesi gerekiyor. Biz bunun şunun için istiyoruz. Eğer bir karar alınacaksa uzmanlardan, danışmanlardan ziyade şehri bilenler olarak sizlerin katkılarınızı önemsiyoruz. Çünkü sizlerin fikirleri bu şehrin projesi olacak. O yüzden katılımcı anlayışla yerelden yukarı doğru taşınacak. Dolayısıyla sizin isteklerinizin yerine getirilmesi gerçekten önemli” şeklinde konuştu.

 

BEŞ SORU

Her iki oturumda da yöneltilen sorular şunlar oldu;

“1-Hükümetin son 15 yılda şehrinizde gerçekleştirdiği ve sizi en çok memnun eden yatırımı veya projesi ne oldu?

2-Şu anda şehrinizde devam eden ve hızlanması gerektiğini düşündüğünüz en önemli yatırım veya proje hangisidir?

3-Önümüzdeki dönemde şehrinizde başlanmasını beklediğiniz, en önemli yatırım veya proje hangisidir?

4-Şehrinizin ihtiyaç duyduğu yatırımların gerçekleşmesinin önündeki en önemli engel (ler) nelerdir?

5-Şehrinizin önümüzdeki 10 yıllık sürede hangi proje veya projelerle cazibe merkezi haline gelmesini veya öne çıkmasını istersiniz?”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu