GündemSiyaset

Serkan Sarı “Kent Beton Yığınlarıyla Doluyor”

Serkan Sarı “Kent Beton Yığınlarıyla Doluyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı beraberinde CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.Serkan Sarı, Büyükşehir Belediye meclisinde gündeme gelen Lunapark alanının satışı ve Balıkesir’deki bazı satışlara ilişkin süreçleri değerlendirdi.Bugüne dek Lunapark alanı ile ilgili çağrılarımız dikkate alınmadı diyen Sarı” Biz bu konuyu takip ettik,ediyoruz.

Dava sürecinde karar açıklanmadan satış kararı çıkarıldı. Ardından satışın iptal edilidiğini açıklayan bir açıklama duyduk.Olumlu karar diyorduk ki bizlerin açmış olduğu davanın sonucunda kararın Büyükşehir Belediye Başkanına verilen yetkiin iptali kararı ortaya çıktı.Mahkeme satış kararını bozdu.Bizler mücadelemizden bir adım geri atmayacağız.Önümüzdeki hafta içinde bu yeni kararın satışın iptali yönünde yeniden bir dava açacak ve bu davanında takipçisi olacağızYapının planlama usulüne göre yapılmasınıda.Dönemin belediyesi orayıo kültür merkezi olacağı yönünde bir plan açıklamıştı.Kültür Merkezi statüsünden allem kullem edilip bu yer değiştirilmiş.Oraya şuraya kültür merkezi yaptık diyorlar.

Dsc 0006

Kentteki donatı alanları halkın yaşadığı alanlarda yapılır.Rant hırsı herşeyin önüne geçmiş durumda.Balıkesir Büyükşehir belediye Başkanı bir emlak danışmanımı? Balıkesirlilerden de bu konuda biz yardım istiyoruz.Vatandaşa hizmet edelim derken onlar zengine hizmet edelim diyorlar.Kent olarak bir karar vereceğiz.Bizler halkımızın savunucusuyuz.Bunuda bir gurur abidesi gibi sunan Büyüklşehir Belediye Başkanı adına açıklama yapan Sözcüsü gurur abidesi gibi sunuyor bunu.Daha neyi satacaklar? Daha ne kadar ihanet edecekler.Bu projeler kamuoyu ile paylaşılmış projeler.Projeleri çizilmiş.Reklamını büyükşehir belediyesi yapıyor.Emlakçı anlayışı var.

İhtiyaç doğru kullanılacaksa biz destek veriyoruz ama yaşama katılacak alanlarla ilgili mücadelemizide veririz.Yeri gelir Büyükşehir Belediyesini bizde yönetiriz o zamanda mücadele veririz.Ben yaptım oldu zihniyetini bu kentte kabul etmeyeceğiz.Bir örnekte hemen yanıbaşımızda tarihi şadırvanımız var.Burasıyla ilgili izinler nasıl alındı nasıl yapıldı? Gün gibi hatırlıyorum o zaman meclis üyesiydim bu şehre ihanettir diye kürsüde itirazımızı yapmıştım.Bugün yapılmış olan plan değişiklikleri yine bu şehre ihanettir.Bakan geldi Paşacami önünde cami silüetini bozuyor demişti.Aynı Bakanı burayada davet ediyorum.Tarihi bir yarımadayı plansızca katlediyorlar.Bir örnek daha Büyükşehir Hastanesi önü.Parça parça satılan ve rezidanslar.Halktan kopmuş anlayış.”dedi.

AVM’lere doyamadık.Kent beton yığınıyla doluyor diyen Serkan Sarı “koltuğa oturan kendini kaybdiyor” dedi.Kente yeşil alan kazandıralım isteğini yineleyen Sarı Lunapark alanının yeşil alan olarak kente kazandırılmasının önemine değindi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu