Gündem

Bu Sesi Vali Duydu

BU SESİ VALİ DUYDU

 

Annesinin hastalığı ile mücadelesinde her zaman yanında olan Ali Hikmet Dönmez’in Büyükşehir MERHABA Gazetemizde çıkan röportajını duyan Vali Ersin Yazıcı, konuya el koyarak gerekli talimatları Kaymakamlara ve kurum müdürlerine verdi.

 

76 yaşındaki annesinin 4 yıldır yaşadığı hastalıklarda her zaman yanında olan ve tüm gücüyle mücadele eden Ali Hikmet Dönmez, evleri olmadığı için sokaklarda kaldıklarını tek isteğinin ise annesinin iyileşmesi olduğunu söylemişti. Annesini kucağında taşırken üstü başı kan revan içinde kalan bir evladın son çırpınışlarını duyurmuştuk. Sadece bir ses, bir nefes istiyordu o evlat. Ve onun sesini duyan Vali Ersin Yazıcı oldu…

 

‘Tek İsteğim Annemin iyileşmesi’

Kalacak sıcak bir yuvaları yoktu. Annesinin aylığı ile geçiniyorlardı. Günü zor geçiriyorlardı ama o evladın tek isteği hayattaki en büyük ve tek destekçisi annesinin iyileşmesi olacaktı. Annesinin iyileşmesi için yetkililerden yardım isteyen Ali Hikmet Dönmez, Büyükşehir MERHABA Gazetemize verdiği röportajında ‘Annemin hastalığı, ilaç parası derken baba yadigarı evi sattık. Biz annemle beraber sokaklardayız. Yatacak sıcak bir yuvamız yok. Ama benim tek isteğim annemin iyileşip, yanımda olması’ demişti. Onun sesini duyan ise Vali Ersin Yazıcı oldu.

 

Yardım İçin Ulaştılar

Haberin çıktığı 7 Şubat’ta gazetemizi arayan Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk, Vali Ersin Yazıcı’dan aldıkları talimat doğrultusunda Ali Hikmet Dönmez’e yardım etmek istediklerini söyledi. Manyas’ta ikametgahı çıkmayan, maddi imkansızlıklardan ötürü kaybettiği  nüfus cüzdanını dahi tekrar çıkaramayan Ali Hikmet Dönmez’e yardım kapıları açıldı.

 

Annesi Yoğun Bakımda

Röportajı yaptığımız tarihten sonra annesini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürerek yoğun bakıma yatıran Ali Hikmet Dönmez, Manyas Kaymakamı İlyas Öztürk’ün yönlendirmesi ile Balıkesir İl Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Müdürü Süleyman Sayan’ın yanına gitti. Daha önce 2016 Yılının Temmuz ayında başvuru yaptığı anlaşılan ama kendisi için çıkarılan 100 lira yardım ücretini nüfus cüzdanı olmadığı için alamadığı belirtilen Ali Hikmet Dönmez’e her türlü yardımı yapmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Balıkesir İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Süleyman Sayan, Büyükşehir MERHABA’ya açıklamalarda bulundu.

 

Sayan‘Biz Elimizden Gelen Desteği Vereceğiz’

Ali Hikmet Dönmez’e ellerinden gelen tüm yardımı yapacaklarını söyleyen Balıkesir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Süleyman Sayan, ‘Ali Hikmet Dönmez’in bize geçen yıl başvurusu olmuş. Biz de annesini hastaneye götürebilmesi için 100 liralık bir yardım ödemesi yapmışız ama nüfus cüzdanı olmadığı için bankadan alamamış. Şimdi öncelikle çözmemiz gereken tüm bu işlemlerin en önemlisi Ali Hikmet Dönmez’in yeni bir nüfus cüzdanı çıkarması. Biz Ali Hikmet Dönmez’in maddi şartları kötü olduğu ve İzmir’de Ege Üniversitesi Gastroloji Yoğun Bakımda yatan annesini ziyaret edebilmesi için hem gidişini hem de gelişini sağlayabilecek olan nakdi yardımı yapacağız. Kimliği ve ikametgahı yok. Banka bu konuda sorun çıkarırsa biz de müdahale edeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Her türlü sorununu da gidereceğiz’ ifadelerini kullandı. Müdür Süleyman Sayan tarafından çıkarılan 150 liralık yol gidiş ve dönüş masraflarını alan Ali Hikmet Dönmez, Nüfus Müdürlüğü’ne de giderek yeni kimliği için başvuruda bulundu.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu