Gündem

Şeytanı Bile Kıskandıracak Hamle

ŞEYTANI BİLE KISKANDIRACAK HAMLE

 

Balıkesir AK Parti’de inanılması zor gelişmeler yaşanıyor. Ankara’nın atamasına, Balıkesir’deki bazı güçlerin direnişi vardı ya hani, işin derinine indikçe “Yahu bu kadarı şeytanın bile aklına gelmez” dedirtiyor.

 

Kadın Kolları Başkanı olarak atanan, sonraki saatlerde “Pardon” la görevden alınan hanımefendi konusundan bahsetmiyorum. O iş, genel merkezin komedi dükkanlarına malzeme olacak cinsten fiyaskosu. Ben bir önceki güç savaşlarında, belediye ve ilçe başkanlarından toplanan imzalar konusuyla ilgili olarak, ilginç bir ayrıntıyı AK Parti’ye gönül verenlerle paylaşmak istiyorum.

 

Ankara’ya götürülüp genel merkeze verilmek istenen ama son dakika hamlesiyle çöpe atılan imzalar konusunu biliyorsunuz. İşte o belediye ve ilçe başkanlarının imza attığı kağıtlara meğer şeytani bir planla ilaveler de olmuş. Kafanızı fazlaca karıştırmadan mümkün olduğunca kısa ve anlaşılır olarak aktarayım.

 

Hani yönetim kurulunun 2/3 nün istifasıyla kolu kanadı kırık olarak yoluna devam etmeye çalışan Altıeylül İlçe Başkanı Ümit Demirbaş’ımız var ya. Reis sevdalısı, AK gönüllü Demirbaş.!

 

Bu belediye ve ilçe başkanlarından imza toplanma olayından sadece bir gün evvel yürütme kurulunu toplayıp şöyle diyor; “Arkadaşlar, Hasan Başkan göreve yeni atandı. Başkanımızın elini güçlendirelim. Toplu olarak istifa mektubumuzu il başkanlığına verelim. Birlikte çalışıp çalışmayacağımıza kendisi karar versin.

 

Ne kadar samimi bir düşünce değil mi?

 

Yürütme kurulu itimat ettiği AK gönüllü, Reis sevdalısı Demirbaş’a inanıp imzaları tereddüt etmeden tek sözle çakıyor.

 

Velakin sonrasında, Ankara yoluna giden diğer imza olayı basına yansıyınca, yürütmedeki arkadaşların içine kendi imzalarıyla ilgili bir kurt düşüyor, Acaba..!

 

Yok artık..!

 

Atılan boş istifa imzalarından 2 gün sonra…

 

Başkan şu imza attığımız kağıdı verir misin, yırtıp atalım.

 

-Arkadaşlar, Başkan bize güveniyor. İstifaya gerek yokmuş, o bahsettiğiniz imzalı kağıt(ları) bulamıyorum, kafaya takmayın.!?%é!

 

Balıkesir AK Parti Altıeylül İlçe’de, yürütme kurulunda yaşanan bu.

 

Peki sizce bu olayın aynısı, ama belki de tuzakla kandırılmadan, Karesi’de de yaşanmış mıdır.?

 

Ben orasını duymadım bilmem ama şundan eminim.

 

Demek, ‘imzalı genel merkez çıkarmasına’ belediye başkanı imzaları, ilçe başkanları imzası kesmemiş ki, artı etki olarak, yürütmedeki arkadaşlar da düşünülmüş. Sonuçta hamle değişti ama konu başka.

 

Şimdi zurnanın zırt dediği yere geleyim.

 

“Reis Sevdalısı” AK Ümit, yürütmedeki imza topladığı arkadaşlarını, bu olaylardan günler sonra, yani imzalar hükmünü yitirince, yine bir araya getirerek şapkasından tavşanı çıkarıvermiş.

 

-Arkadaşlar, imzaları buldum. Ahanda gözünüzün önünde yırtıyorum..!!!

 

Hadi sizinle bir küçük ayrıntıyı daha paylaşıp, Reis sevdalısı Ak Ümit’in çevirmeye çalıştığı dolaplardan bir not daha aktarayım.

 

Bu sıcak mı sıcak, güncel bir kulis.

 

46 kişilik yönetimden istifalar olmuştu ya, sanırım sayıları 30’u aşmış durumda. Hah işte onlara tek tek, geri dönün baskısı yapılıyor diye yazılıp çizildi hani.

 

Bir tanesi geri vites yaptı.

 

Esnaf bir arkadaş, dilekçe yazıp, ‘ben tövbemi geri aldım’ türküsü çığırdı. Aslında çığırttırdılar demeli belki de. Nasıl biliyor musunuz?

 

Ortağına ‘Ceza’ tehdidiyle..!!

 

Balıkesir’de güç savaşları, güç zehirlenmeleri sona ermeli. ‘Bu hareket bize yapıldı, bizde şöyle karşılık verelim’ anlayışıyla yapılan her hamle, AK Parti’yi Balıkesir’de için için eritiyor ve sanırım bitirecek.

 

Artık Balıkesir’de pansuman tedbirler çare değil.

 

AK Parti Genel Merkezi’nin şunu yapması gerek; Bu tarlaya artık ekip biçmek zor. Taş, çomak, toprak karışmış durumda. Tarla komple yeniden sürülüp taş, çomak topraktan ayrılmalı. Bu biir.

 

Sonra yerleştirilecek her bir kurmay cımbızla seçilmeli. Bu da ikiii.

 

Adam, çay ocağına garson alırken bile daha dikkatli araştırıyor.

 

Hasan Başkan iyi niyetli ama hem kendisi hem ekibi tecrübesiz, daha şimdiden bir sürü hataları duyulmaya başlandı.

 

Sonuç olarak Balıkesirli bir çobanın feryadıyla bitirmek istiyorum.

 

Ben hiç AKP’li olmadım, Ak Parti’ye de bizi kabul etmiyorlar. Ne yapalım bize de arafta beklemek düştü

 

Anlayana!..

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu