Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Sıcak Havada Hasta Olmak

Havalar sıcakken neden hasta oluruz? Sıcak havada hasta olmak pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir durumdur. Bunun sebeplerini sizin için sıraladık

 

Sıcak Havada Hasta Olmak

Yazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu günlerde elinde mendille dolaşan birini gördüğünüzde hiç kuşkusuz aklınıza gelen ilk soru; “ Bu güzel havada da hasta mı olunur?” olmaktadır. Ama ne yazık ki bu güzel havalar da hasta etmektedir. Hem de azımsanmayacak kadar çok sayıda kişiyi yatağa düşürebilmektedir. Bilinçsiz klima kullanımından kulağa su kaçmasına kadar… Yazın maruz kalınan birçok etken bu hastalıklara zemin hazırlamaktadır.

Havuz ve deniz suyu, dış kulak iltihabı nedeni

Orta kulak iltihabı ne kadar kış hastalığıysa, kulak kanalının enfeksiyonu sonrası gelişen dış kulak iltihabı da bir o kadar yazı seven bir hastalık. Deniz ve özellikle havuz suyu, dış kulak kanalındaki koruyucu düşük PH seviyesini yükseltip mikropların yerleşip ve üreyebileceği bir ortam oluşturmaktadır.

Deniz ve havuz suyunun yanı sıra kulak çubuğu kullanımı da bu hastalığa davetiye çıkartmaktadır. Yoğun ağrı ve tıkanıklık hissi ile kendini gösteren bu hastalıktan korunmak için birkaç yöntem bulunmaktadır. Temizliğinden emin olmadığınız havuzlardan uzak durun. Ayrıca denize ve havuza girerken kulakları tıkaç ya da bone ile koruyun. Buna ek olarak kulak çubuğu kullanmayın.

Klimalar üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açmaktadır

Genelde kış aylarında daha çok görülmekle beraber üst solunum yolu enfeksiyonları, yaz aylarında kendi ellerimizle kış şartlarını oluşturduğumuz durumlarda da görülebiliyor. 30 derece sıcakta kış şartlarının nasıl oluştuğunu merak ediyorsanız cevabı basit: Klimalar.

Kuru ve soğuk hava üst solunum yollarındaki mikroplara karşı savunma mekanizmalarını yavaşlatarak mikropların yerleşmesine ön ayak olmaktadır. Aslında bu yüzden kış ayları ve soğuk havalar bizi hasta etmektedir. Bilinçsiz klima kullanımı da aynı etkilere yol açmaktadır.

Yapılan çeşitli araştırmalar insanlar için ideal ortam sıcaklığının 22-24 derece arasında olması gerektiğini ortaya koymaktadır. Yazın klima mağduru olmamak için oda büyüklüğüne uygun klima kullanmalı, sıcaklık ayarını 22 derecenin altına indirmemek gerekmektedir. Ayrıca direkt klima akımı altında uyumamaya dikkat etmelisiniz.

Sıcak Havada Hasta Olmak

 Artan polen miktarı alerjiyi tetikliyor

Bahar ve yaz aylarında, bitkilerin uyanma ve üreme mevsimi olması itibariyle mevcut alerjiler artmaktadır. Alerji alt solunum yollarında astım, üst solunum yollarında ise burun tıkanıklığı akıntı ve hapşırmayla kendini gösteren rinite yol açmaktadır. Ayrıca her ikisi de yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürmektedir. Alerji öykünüz varsa mevsim gelmeden kulak burun boğaz uzmanına başvurmak gerekmektedir. Bununla birlikte gereken tetkik ve tedavileri mevsim boyunca uygulamalısınız.

Sıcak ve kuru hava burun kanamasına yol açmaktadır

Her insan hayatı boyunca en az bir defa burun kanaması yaşamıştır. Burnu ikiye ayıran septum adlı duvarın ön kısmı kan damarlarınca çok zengin. Bu damarların yüzeyel olanları sıcaklık ve nem gibi dış faktörlere duyarlıdır. Sıcak ve özellikle kuru hava, bu damarları örten mukoza dokusunun kurumasına sebep olmaktadır. Ayrıca kırılgan haline gelmesine ve dolayısıyla burun kanamalarına yol açıyor. Sık ve kolay burun kanaması öykünüz varsa, güneş ve sıcağın etkili olduğu öğlen saatlerinde dışarı çıkmayın. Ayrıca bu tür sık ve kolay kanamaların çeşitli tedavilerinin olduğunu unutmayın ve mutlaka kulak burun boğaz uzmanına görünün.

Sıcak Havada Hasta Olmak

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu