Gündem

ŞİDDETE TARAF OLANLARI İYİ TANIYORUZ!

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği son günlerde artan kadına yönelik şiddet haberlerine istinaden açıklama yaptı. Açıklamada son dönemde gündemde sıkça yer alan İstanbul Sözleşmesi’ne dair derneğin genel düşünceleri paylaşıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinden altı yıl sonra feshedilsin talepleri ile meclis gündemine gelmesini “Çok Yönlü Saldırı” olarak değerlendirdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği yaptığı açıklamada Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe girişinden altı yıl sonra feshedilsin talepleri ile meclis gündemine gelmesini “Çok Yönlü Saldırı” olarak değerlendirdi.

“Biz Atatürk Devrimi’ne Cumhuriyet rejimine, laikliğe, demokrasiye ve çağdaşlığa karşıyız demek istiyorlar ”

Sözleşmenin feshini isteyen kitleyle alakalı yaptıkları açıklamada Atatürkçü Düşünce Derneği , “Hukuki ve siyasi olarak Biz, ilk imzalayan ve onaylayan devlet olsak da, yürürlüğe soksak da, uluslararası hukuka karşıyız. Biz, kadın erkek eşitliğine karşıyız. Biz, kadının birey olarak görülmesine karşıyız. Biz, sözleşmedeki fiziksel, cinsel, ekonomik ve duygusal şiddet her tür şiddetle mücadeleye, bu konudaki Önleme, Koruma, Kovuşturma ve Destek Politikaları’na karşıyız. Biz, sözleşmedeki şiddetle mücadeledeki bağımsız izleme mekanizmasına, bunun yaptırım gücüne ve bağlayıcılığına karşıyız.Biz, devletin kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek ve bununla mücadele etmek için devlet çapında etkili, kapsamlı ve birbiriyle uyumlu politikalar uygulama yükümlülüğü altına demek istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Son dönemde İstanbul Sözleşmesi’ne karşı gösterilen saldırgan tutumların Siyasal İslamcı ve gerici kadrolar tarafından yapıldığını dile getiren ADD, “Bu insan hakları ihlalinin önlenmesi açısından İstanbul Sözleşmesi büyük bir önem taşımaktadır. Demokrasiye ve kadınların kazanılmış haklarına sahip çıkmaya, geri adım atmamaya ve hukuki eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak için mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.” Şeklinde düşüncelerini aktardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu