GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

ŞİFA DEPOSU BİTKİLER

Baharatçı Feyyaz Vurgun, “15 yıldır baba mesleği olan baharat sektöründe çalışıyoruz. Müşterilerimize sağlık sektöründe faydalanmaları amacıyla ürünler tavsiye ediyoruz. Aktarlarda satılan her baharat ya da bitki çok önemlidir. Sağlığa iyi gelen bir yönü mutlaka vardır” dedi.

Soğuk havalarda hastalıktan korunmak isteyenlere seslenen Baharatçı Vurgun, “Aralık ayı geldi ve kış mevsiminin içine girdik. Özellikle kış çaylarını çok satıyoruz. Zerdeçal, Papatya, Zencefil, Ihlamur gibi çayları çok satıyoruz. Ayrıca Havlıcan, Narçiçeği gibi ürünleri de kullanabiliyoruz. Kışın en çok zencefil satıyoruz. Zencefil boğaz ağrılarına, soğuk algınlıklarına iyi geliyor. Zencefil, zerdeçal ve tarçın özellikle kış aylarında çok fazla satılıyor” ifadelerini kullandı.

“EN DOĞAL İLAÇLAR”

Grip ve soğuk hastalıklarına yakalanmamak için erken önlem alınabileceğini söyleyen Baharatçı Feyyaz Vurgun, “Soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için erken önlem almak lazım. Özellikle kış çayları sayesinde doğru önlem alınır. Mesela Zencefil, ıhlamur tüketimi arttırıldığında soğuk alma ve gribe yakalanma oranı düşer. Ayrıca eczanelerden ilaçlar da alınıyor. O da doğrudur. Ama aktarlar da doğal ürünler yer alıyor” dedi.

“İĞDE HAZMI KOLAYLAŞTIRIYOR”

İğdenin pek çok faydası olduğunu söyleyen Aktar Feyyaz Vurgun, “İğdenin faydaları saymakla bitmez. İğde midedeki hazmı kolaylaştırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca iğdenin hastalıklara karşı koruyucu özelliği var. Şeker hastalığını ve tansiyon hastalığını düzenliyor. Bunun gibi pek çok özelliği var. İğde tüketimi de uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. İğde ağaçta kuru şekilde duruyor. Ağaçtan toplanıp yıkanıp tüketilebilir” ifadelerini kullandı.

“ZENCEFİL ÇOK SATILIYOR”

En çok zencefilin satıldığını söyleyen Aktar Feyyaz Vurgun, “Zencefil, özellikle kış aylarında çok fazla satılıyor. Gribe karşı oldukça etkili. Ayrıca vücut direncini arttırıyor. Öksürüğe karşı zencefili mutlaka öneriyoruz. Çünkü öksürüğü geçiriyor. Öksürüğe karşı oldukça etkili. Nefes darlığı gibi şikayeti olan hastalar ve zayıflamak isteyenler de zencefil tüketiyorlar” şeklinde konuştu.

“REZENE ÇAYI SAKİNLEŞTİRİR”

Rezene çayının faydalarını anlatan Feyyaz Vurgun, “Rezenenin sakinleştirici ve rahatlatıcı bir özelliği var. Ayrıca yeni doğum yapmış anneler için süt arttırıcıdır. İştah açıcı özelliği de var. Oldukça faydalı bitkilerden birisidir” dedi.

“HER GÜN BİR BARDAK YEŞİLÇAY”

Aktar Feyyaz Vurgun, “Hibisküs aromatik çaylardan bir tanesi. Nar meyvesinin aroması gibi bir aroması var. Bunun yanı sıra Funda yaprağı ödem attırıyor. Sinameki de de zayıflatıcı özelliğe sahip. Bu bitkiler yağ yakmanın yanı sıra ödem attırıyor. Yeşilçay ödem attırıyor. Zayıflamaya yardımcı. Gün içinde bir bardak yeşilçay içilmelidir. Yeşilçay da en çok satılanlardan” ifadesini kullandı.

“ASTIMA ŞİFA ZENCEFİL”

Aktar Vurgun, “Astım hastalıklarına zencefil çok iyi geliyor. Ayrıca tarçın, çam sakızı da iyi gelir. Ayrıca acı badem meyvesi de astım, bronşit gibi hastalıklara iyi geliyor” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu