SağlıkGündem

Sigara Bağımlılığı Beyin Gelişimini Etkiliyor

Ergen Sağlığı Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Demet Taş, 18 yaş altında sigara kullanımının beyinde kalıcı değişikliklere neden olduğunu söyledi.

Sigara Bağımlılığı Beyin Gelişimini Etkiliyor

Sigara Bagimliligi Beyin Gelisimini Etkiliyor 1
Sigara Bağımlılığı Beyin Gelişimini Etkiliyor

Sigara Bağımlılığı ve Beyin Gelişimi

Bilkent Şehir Hastanesi, Çocuk Hastanesi’nde sigara kullanımının ergen sağlığı üzerindeki etkilerini ve bağımlılığın önlenmesi için yürütülen çalışmaları konu alan bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Hastanenin Çocuk Hastanesi Ergen Sağlığı Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Demet Taş, 18 yaş altı sigara kullanımının beyinde kalıcı değişikliklere yol açtığını ve daha ciddi bir bağımlılığa neden olduğunu vurguladı.

Ergen Sağlığı Polikliniği: Sigara Bırakma Hizmeti

Doç. Dr. Taş, hastanenin 18 Yaş Altı Sigara Bırakma Polikliniği’nde üç yıldır hizmet verdiklerini belirterek, pandemi sürecine rağmen 400’den fazla gence hizmet sunduklarını açıkladı. Sigaranın erken yaşta başlanmasının bağımlılığı daha da güçlendirdiğine dikkat çeken Taş, ayrıca ergenlerde sigara kullanımının akciğerleri daha kısa sürede olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ailede Sigara Kullanımı ve Riskler

Poliklinikte psikolojik ve medikal tedaviler uygulandığını belirten Taş, ailelerin ergenler için önemli bir rol model olduğunu ve ailede sigara kullanımının çocuğun da bu alışkanlığı edinme riskini artırdığını vurguladı. Sağlık Bakanlığı’nın sigara bırakma polikliniklerine randevu alma imkanının olduğunu söyleyen Taş, sigaranın bırakılabilir bir bağımlılık olduğunu ve herkesin bu konuda başarılı olabileceğini dile getirdi.

Çocuk Hastanesi’nde Dumansız Hava Sahası

Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Namık Yaşar Özbek ise hastanenin çevresinde ‘dumansız hava sahası’ oluşturulması için bir proje geliştirdiklerini duyurdu. Özbek, sigara dumanının pasif içicilikle aktif içicilik kadar tehlikeli olduğunu vurgulayarak, sigara kullanımının kanserle doğrudan ilişkili olduğunu hatırlattı.

Sigaranın Zararlarına Karşı Farkındalık Etkinlikleri

Son olarak, hastanede sigaranın zararlarına karşı farkındalık etkinlikleri düzenlendiği ve ailelerin tütün ürünleri kullanımının zararları konusunda bilgilendirildiği belirtildi.

Haber: AA

Başkan Uçan: ‘Depremde Sağlık Sektörü Alarm Veriyor’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu