Gündemİlçe Haberleri

Şıldak’tan İstanbul’un Fethinin 570’inci Yıl Dönümü Mesajı

Şıldak’tan İstanbul’un Fethinin 570’inci yıl dönümü mesajı. 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethinin 570 ‘inci yıl dönümü olacak. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta İstanbul’un fethinin yıl dönümü  için mesaj yayınladı.

 

Şıldak’tan İstanbul’un Fethinin 570’inci Yıl Dönümü Mesajı

Şıldak’tan İstanbul’un Fethinin 570’Inci Yıl Dönümü Mesajı. 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethinin 570 ‘Inci Yıl Dönümü Olacak. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta İstanbul’un Fethinin Yıl Dönümü  Için Mesaj Yayınladı.

Şıldak kutlama mesajına ‘’ İki büyük kıtanın birleştiği görkemli bir tarihî geçmişe sahip İmparatorluk başkenti İstanbul’un fethinin 570’inci yıl dönümünü kutlamaktayız.’’ Sözleriyle başladı.

29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethinin 570 ‘inci yıl dönümü olacak. Vali Şıldak’ta Türkiye için önemli olan zaferin yıl dönümünü kutladı.

Vali Hasan Şıldak’ın İstanbul’un Fethinin 570’inci Yıl Dönümü Mesajı

‘’İki büyük kıtanın birleştiği görkemli bir tarihî geçmişe sahip bir şehirdir. Ayrıca imparatorluğun başkenti İstanbul’dur. İstanbul’un fethinin 570’inci yıl dönümünü kutlamaktayız. İstanbul’un fethi tarihte Türk Milletine nasip olmuş en şerefli hadisedir. İstanbul’un Türkler tarafından alınması sonucu Ortaçağ kapandı. Daha sonra Yeniçağ insanlığa açılmıştır. Osmanlı Devlet iki kıtanın birleştiği yerde Doğu Roma imparatorlarının payitahtını fethetti. Ayrıca artık gerçek bir imparatorluk haline gelmiştir. Türklerin İstanbul’u fethetmeleriyle bin sene kadar hüküm süren Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiştir. Fetih, çağ kapatıp yeni bir çağ açmıştır.”

”Farklı kültürlerin de merkezi haline gelmiştir”

”Bununla birlikte  kazandığı eşsiz zafer ile komutanına Fatih unvanını dünyaya kabul ettirdi. Adaletli ve hoşgörülü yönetimiyle sadece topraklarının değil, gönüllerin de fethetti. İnsanlık tarihine her bakımdan tesir eden önemli bir gelişmedir. İstanbul şehrine medeniyet getirmiş, farklı kültürlere ait eserleri, sarayları, ticaret ve sanat müesseseleri ile Türkİslam medeniyetinin yanı sıra farklı kültürlerin de merkezi haline gelmiştir. Ayrıca dünyadaki eşsiz coğrafi konumu, doğal güzelliği, kadim medeniyetlere ait farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşattı. Bununla birlikte dünya başkenti İstanbul, çağlar boyunca her alanda önemli bir şehir olmuştur. Sahip olduğu imparatorluk başkenti mirasıyla günümüzde de bilim, kültür, sanat ve ticaret merkezi olma özelliğini korumaktadır. İstanbul’un fethinin 570’inci yıldönümü münasebetiyle, başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere bütün fetih şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.’’

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu