GündemTürkiye Gündemi

Somer Şef Hakkında Hapis İstemi

Somer Şef Hakkında Hapis İstemi! Somer Sivrioğlu ve 6 kişi hakkında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

Somer Şef Hakkında Hapis İstemi

Somer Şef Hakkında Hapis İstemi!

Beşiktaş’ta devraldığı restoranın istinat duvarı çöktü. Ayrıca bir kişinin öldüğü olaya ilişkin şef Somer Sivrioğlu ve 6 kişi hakkında “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA’nın aktardığına göre, ilk duruşmaya Somer Sivrioğlu katılmazken, mülk sahibi sıfatında yer alan tutuksuz sanıklar Mehmet Levent Kula, Sevinç Kula, Gülay Kula, Sakine Öçal taraf avukatlarıyla birlikte katıldı. Sanık Somer Sivrioğlu’nun avukatı bir sonraki celse müvekkilini hazır edeceğini söyledi. Ayrıca şikayetçi avukatı kusurlarının yüksek olduğunu belirtti. Bununla birlikte Sivrioğlu ve diğer kiracı sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede,

Bahçe duvarının çökmesi ile kişilerin ölümünü veya yaralanmasını öngörebilecek durumda olmalarına rağmen bahçe duvarına ruhsatlandırma yapılmadığı belirtildi. Ayrıca bakım, tadilat, onarım veya güçlendirme işlemlerini yaptırmadan kullanmaya ve kullandırmaya devam ettikleri kaydedildi.

Şüphelilerin yasal mevzuata uygun şekilde duvarın tadilini ve onarımını yaptırmaları durumunda duvarın çökmeyeceğinin aktarıldığı belirtildi. Ayrıca iddianamede, şüphelilerin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleri sonucu Baha Eddin Ali Hafez Shanableh’in yaralanmasına, Ahmad Muhammed Salem Lubbad’ın ise ölümüne neden oldukları belirtildi. Sanıklar Somer Sivrioğlu ile 6 şüphelinin “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Somer Şef Hakkında Hapis İstemi
Bilirkişi Raporu Beklenmektedir

Hakim tarafından olay yerinde keşif yapıldığı ifadelerine yer verildi. Ayrıca bilirkişi raporunun beklendiği belirtildi. Sanık Mehmet Levent Kula, iddianamedeki yapının maliklerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, “Burası tek katlı restoran olarak işletilen bir yerdir. 2020 senesinde babam vefat edince miras yoluyla pay olarak bana geçti. Burada 1979 yılından beri rahmetli dedemin kira sözleşmesi yapılmıştır. Aynı zamanda o tarihten beri aynı kiracı vardır. Bu yapının istinat duvarının eskimiş veya yıkılacak durumda olduğundan bilgim yoktur. Ayrıca duvarın yapım ve onarım tarihini bilmiyorum. Ölümlü vaka olduğu için üzgünüm ve pişmanım” diyerek beraatını istedi.

Somer Sivrioğlu Bir Sonraki Celseye Katılacak

Mahkeme heyeti, sanıkların avukatlarına müvekkillerini hazır etmesi için süre verilmesine karar verdi. Ayrıca eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu