GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

“Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi”

“Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi”

Vali Hasan Şıldak, “Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projemizi Balıkesir Üniversitemiz, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçiriyoruz.”

“KÜLTÜREL MİRASIMIZI YENİ NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları projesi için işbirliği protokol imza töreni Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir ile Bandırma Üniversiteleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı katılımları ile düzenlendi. Projenin hayata geçirilmesi için ilk adımın atıldığı Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları protokol imza töreninde proje Vali Şıldak tarafından şöyle açıklandı:

“Türkiye’nin zengin kültürel yapısına sahip bir şehri olan Balıkesir’in halk kültürü değerlerini araştırmak, değerlendirmek, gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak günümüz koşullarında önem taşımaktadır. Balıkesir İlinin “Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları” bu amaçlar doğrultusunda hazırlanan bir proje çalışması. Bu protokol, Balıkesir İlinin somut olmayan kültürel miras araştırmaları için yapılacak hazırlıklar ve izlenecek yol haritasını içeriyor. İlgili paydaşlar ile aynı hedefe dönük olarak çalışmaların belli bir disiplinde yürütülmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda, protokole dâhil tüm kurumların yürütülecek araştırmalarda desteği sağlanacak. “Kültürel mirasımızı yeni nesillere aktaracağız ”

PROJE YAYINLA SONUÇLANDIRILACAK

Düzenlenen imza töreninde Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Üniversitesi akademisyenleri tarafından yürütülecek olan araştırmaları ve derleme faaliyetleri ile tüm ilçeler taranarak, elde edilecek yazılı ve görsel materyallerle bir yayın çalışması yapılması planlandığı belirtildi. Balıkesir’in sözlü gelenekleri ve anlatımları, gösteri sanatları, toplumsal uygulamaları, ritüel ve şölenleri, tabiat ve evrenle ilgili bilgi ve uygulamaları, geleneksel yemekleri ve el sanatları geleneği gibi halk kültürü unsurları bilimsel çalışma grupları oluşturularak çalışılması ve bu çalışmayı gelecek nesillere aktarmak için bir yayınla sonuçlandırılması hedeflendiği açıklandı.

BALIKESİR’İN KÜLTÜR ÖĞELERİ KAYDEDİLECEK


Vali Hasan Şıldak tarafından yakından takip edilen hazırlık çalışmaları tamamlanarak işbirliği protokolüne dönüştürülen bu alan araştırması ile geniş coğrafyasında zengin bir kültürü barındıran Balıkesir’in bütün kültür öğelerinin kayda geçirilip kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyor. Vali Hasan Şıldak, böylesine derinlikli ve kapsamlı bir çalışmayı başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve destek sağlayan iki üniversiteye ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. İmza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir,İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu