Gündemİlçe HaberleriSiyaset

SOYLU ‘TERÖR BAĞLANTILI MECLİS ÜYELERİ VAR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK ile iltisaklı ve irtibatlı olduğunu belirttiği belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Temiz kâğıdı aldılar’ diyor.

Ne temiz kâğıdı aldılar, onların PKK ile iltisaklı olduğunu sen biliyorsun. Onlar senin partinin değil, onları sana Kandil yazdı verdi ve sen onlarla iş birliği yapmak için liste yaptın. Onlarda temiz kâğıdı yok çünkü senin kafan temiz değil.” dedi.

“TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”

Soylu, küresel güçlerin aksine, Türkiye’nin gittiği her yere huzur götürdüğüne dikkati çekti. Soylu, yerel seçim sürecine de değindi. Terör bağlantılı 325 kişinin muhalefet listelerinden meclis üyesi adayı gösterildiğini anlatan Soylu, şunları kaydetti:

“Bir parti niçin PKK’ya patlayıcı taşıyanı koyar belediye meclis üyesi adayı yapar? Uyuşturucu satıp parasını PKK’ya göndereni niye belediye meclis üyesi adayı yapar? Bu ülkede karakol bombalayan, polis karakoluna molotof atan, Apo için ölüm orucuna yatandan belediye meclis üyesi olur mu? 325 PKK’lı, KCK’lı tek tek 178’i bunların terör örgütünden işlem görmüş, diyor ki Kılıçdaroğlu, ‘Tutukla bunları.’ Laf cambazlığı yapma. Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanımızın karşısında aday olmadı mı? 6-7 Ekim olaylarını yapan Selahattin Demirtaş, bunun suçlusu olan Demirtaş nasıl aday oldu? Çünkü mahkemeleri bitmemişti. ‘Temiz kağıdı aldılar’ diyor. Ne temiz kağıdı aldılar, onların PKK ile iltisaklı olduğunu sen biliyorsun. Onlar senin partinin değil, onları sana Kandil yazdı verdi ve sen onlarla iş birliği yapmak için liste yaptın. Onlarda temiz kağıdı yok çünkü senin kafan temiz değil.”

EN AHLAKSIZ KAMPANYA

Bakan Soylu, makamların ve mevkilerin gelip geçici, Türkiye’nin ise kalıcı olduğunu belirtti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Soylu, “Bana diyor ki ‘En ahlaksız kampanyayı yapıyorsun.’ Ben hangi ahlaksız kampanyayı yapıyormuşum? Ben senin gibi rahmetli Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş’ünü iki tane milletvekili çıkarabilmek için PKK’ya yaslayan ahlaksız mıyım da bana ‘ahlaksız’ diyorsun. Bugün Şanlıurfa’da oyun büyüktür. Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın giremediği iki yer; Şanlıurfa ve Adıyaman’dır. Şanlıurfa ve Adıyaman’da Apo’nun yeğeni Ömer Öcalan ile birlikte Saadet Partililer orada kapı kapı gezip, tekrar Şanlıurfa’ya PKK’yı sokmak için çaba sarf ediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu