GündemSiyaset

Staj ve Çıraklık Mağdurları Çözüm Bekliyor

Staj ve çıraklık mağdurlarının Gözü Kulağı Meclisten gelecek haberde. Staj ve çıraklık mağdurları, stajyerlik ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi için Meclis'ten gelecek açıklamaları bekliyor.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Çözüm Bekliyor

Staj Ve Ciraklik Magdurlari Cozum Bekliyor 1
Staj Ve Çıraklık Mağdurları Çözüm Bekliyor

Prim ödemeleri Yapılmıyor

Staj ve çıraklık mağdurları, 1986 yılında kabul edilen 3308 sayılı Meslek Kanunu ile birlikte staj ve çıraklık dönemleri sigorta başlangıcı olarak tanımlanmasına rağmen prim ödemelerinin yapılmadığı için emekli olma hakkından mahrum kaldıklarını ifade ediyorlar.

EYT Dönemindeki Hesaplamalarda Dikkate Alınmadı

Günümüzde emeklilik hesaplamalarında bu dönem dikkate alınmadı. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) hakkını kullanamamalarına neden oldu. Yapılacak yeni bir düzenleme ile 250 bin kişinin yararlanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, en az bir yıl süren staj ve çıraklık dönemini tamamlayanlar için bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bakanlığın yakın bir zamanda halkı bu konuda bilgilendirmesi bekleniyor.

Emekli Olabilme Şansını Bekleyen 250 Bin Kişi Var…

Bu düzenleme ile yaklaşık 250 bin kişi emekli olma şansına sahip olacak. Staj ve çıraklık mağdurları, Meclis’ten çıkacak düzenlemenin kendileri için umut verici olduğunu belirterek, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyor.

Haber: Alper Çobanoğlu

Emeklilikte Yaş Değişiyor mu? TBMM’de Yeni Gündem!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu