GündemSiyaset

SUBAŞI “15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİDİR”

15 Temmuz, darbe görünümlü bir işgal girişimidir diyen AK Parti Balıkesir Milletvekili MKYK Üyesi Yavuz Subaşı “250 şehit ve 2 bin 193 gazimizi saygı ile anarak, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet ve gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

Subaşı yaptığı açıklamada şunlara değindi: “15 Temmuz darbe görünümlü bir işgal girişimiydi. İşgal kelimesini, kelimenin en geniş manasıyla anlamak lazım. Sadece fiziki, fiili anlamda tanklarla, toplarla, silahlarla, askerle işgal olmayıp ülkemizin zihnini, kalbini, gönül coğrafyasını işgal girişimiydi aynı zamanda.15 Temmuz’da şüphesiz ki hüzünlendik, yas tuttuk. Çünkü şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Ama aynı zamanda bir zafer ve bir kahramanlığın da hikâyesi, bir destan var ortada.Çanakkale Muharebelerini inceleyen tarihçilerimizin bir değerlendirmesi vardır, Çanakkale’nin önemini vurgulamak adına. Çanakkale, Balkan Savaşlarında bu milletin alnına sürülmüş kara lekenin, utancın silindiği yer olmuştur.

15 Temmuz’da, 1960 darbesinde Adnan Menderes’e olan sevgisini, evladını uğrunda kurban etmek isteyecek kadar gösteren milletimiz, onu idama götüren sürece karşı gelememişti. Belki de tepki verememesinin pişmanlığının eseri olarak daha ilk anlardan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet eden konuşması, MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ‘darbe girişimine karşıyız’ açıklamaları üzerine bir daha o utancı yaşamamak için Türk Milleti meydanlara indi.

Adeta destansı bir mücadele ile kökü dışarıda FETÖ Terör örgütünün meş’um, lanetli girişimini canları pahasına ters-yüz etti. İşte bu günün adıdır 15 Temmuz.

O gece olanlar bu toprakların mayasından gelen bir direniş ruhunu yansıtmaktadır. Milletin ayağı o gece sağlam basmasaydı, o darbe girişimi karşısında, o şok karşısında bu toplum dağılırdı. Ama milletin hamdolsun aklı ve vicdanı doğru yerde olduğu, ayakları da yere sağlam bastığı için bu darbe girişimi çok kısa sürede bastırıldı.

Bu darbe girişimi başka bir ülkede olsaydı orada devlet yıkılır, millet birbirine girer, toplum dağılır, ekonomi çöker, çok daha elim, vahim sonuçlar ortaya çıkardı. Oysa darbe girişiminden çok kısa bir süre sonra 7 Ağustos’ta büyük bir Yenikapı miting yapıldı ve Yenikapı ruhuyla bütün Türkiye bir araya geldi.

Üzerinden geçen dört yıllık süre boyunca bu konularda pek çok şey söylendi, çok şey yazıldı. Ancak merhûm Akif’in; “Bu taşındır diyerek Kabe’yi diksem başına/Yine bir şey yaptım diyemem aziz hâtırana” dediği gibi ülkemiz bundan sonra böyle menfur saldırılara yol açacak oluşumlarla muhatap olmamalıdır. Devletin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş bu yapının tasfiyesi ile ilgili kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kaynağı ve sermayesi insan olmayan hiç bir hareket başarıya ulaşma imkânına sahip değildir. Bu sebeple 1966 yılından itibaren geçen 50 yıllık süreçte eğitim faaliyetleri ile ihtiyaç duyduğu insan kaynağına ulaşmaya çalışmış, etkisi altına aldığı ülkemiz insanlarını sadece kendi amaçları doğrultusunda yönlendirmiş ve neticede bu ülkenin öz evlatlarından oluşan insanları bir ihanet bataklığının içine çekmiş sinsi bir harekettir hain FETÖ örgütü.

Şunu unutmamalıyız ki; 15 Temmuz’da liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve yüce milletimizin gösterdiği mücadele azmi, vatanperver bir imanın tezahüründen başka bir şey değildir. Bu azmin ve mücadelenin önünde durabilecek bir gücü tasavvur etmek de mümkün değildir.

15 Temmuz günü gördüğümüz diğer bir hakikat ise, ‘vatan’ için canın hiçe sayılmasıdır.  Türk milleti o gece ecdadından tevarüz ettiği bir ruhla tanklara, uçaklara ve silahlara karşı gözünü budaktan sakınmadan kendini meydanlara atmıştır. Tanka karşı bedenini ortaya koyan milletin bu mücadeleyi kazanması da mukadderdir.

15 Temmuz Türk milletinin ‘devletine’ ve ‘istiklaline’ sahip çıkmasının destansı bir mücadelesidir.

O gece ‘-Orda kimse var mı?’ sorusuna, sağına ve soluna bakmadan ‘-Ben varım.’ Diyebilme serdengeçtiliğinin sahnelendiği bir gecedir.

15 Temmuz aynı zamanda ‘Çanakkale ruhunun’ yeniden dirilişine şahit olduğumuz bir gündür.

Bu yüce millet o gece ne yapması gerekiyorsa onu yapmış ve atalarının Çanakkale ruhunu kendine mihmandar kılmış ve başarmıştır.

Devletimizin birliğinin ve beraberliğini bozan her türlü hain yapı ile mücadele etmek boynumuzun borcudur.

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize hayırlı ve bereketli bir ömür diliyorum.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu