GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Subaşı “ 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü”

Subaşı “ 18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. Yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yayımladı. Subaşı açıklamasının başında “ Çanakkale Zaferi müthiş, olağanüstü bir zaferin kutlandığı  yıl dönümü” dedi.

 

Milli Mücadelenin Başlangıcı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı Çanakkale Deniz Savaşlarının 3 Kasım 1914’te başladığını hatırlattı. Subaşı ayrıca savaşların 18 Mart 1915’e kadar sürdüğünün altını çizdi.18 Mart, emperyalistlerin hain emellerinin Çanakkale Boğazı’nın derinliklerine gömüldüğü bir tarih diyerek açıklamasını sürdüren Subaşı, “18 Mart, ölüme koşa koşa giden Kınalı Kuzular’ın Türk Milletine hediyesi olan çok özel bir gündür.18 Mart Zaferi, Türk Milleti’nin gücünü ve dinamizmini gösteren bir gündür.18 Mart, Millî Mücadelenin başlangıcı bir tarihtir.” dedi.

 

Okullar Mezun Vermedi

“Çanakkale Zaferi’mizin Aziz Milletimize en büyük armağanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmuştur.18 Mart, hiç düşünmeden vatanımıza göğsünü siper eden sayısız Kahramanlarımızın Milletimize armağanıdır. Yıl 1915.Zaferin kazanıldığı yıl. Zaferimize sevinemedik. Sevinmeyi hak eden Kahramanlarımızı kaybettik. 1915 yılında okullar mezun veremedi. Çünkü öğrenciler şehit oldu. Okullar boş kaldı.

 

1915 Yılında Oynanan Oyun

“1915 yılında düğünler yapılamadı, kimse evlenemedi. Çünkü evlenecek delikanlılar şehit oldu.18 Mart’ta kazandığımız Zafer ile Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağımız devletimizin temeli atıldı. Emperyalist güçler, dün binlerce askerinin cansız bedenlerini bırakıp gittiler. Ama akılları ve gözleri Cennet Vatanımızın üzerinde takıldı, kaldı. Türkiye üzerine 1915’te oynanan oyunlar, kurulan planlar ne ise, bugün yine aynı kafa, aynı plan. Topla, tüfekle üzerimize gelmiyorlar belki…Çağın imkanları ile oyunlarını yapmak istiyorlar. Dün nasıl başaramadılar, bugün-yarın Allah’ın izni ile yine başaramayacaklar. İşte bu yüzden; ‘Tek Vatan!’ diyoruz. ‘Tek Bayrak!’ diyoruz. ‘Tek Millet!’ diyoruz. ‘Tek Devlet!’ diyoruz. “

 

Subaşı “Şehitlerimizi Saygıyla Anıyorum”

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu