Gündemİlçe HaberleriSiyaset

SUÇÜSTÜ VAR İNKÂR EDİYORLAR

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için Balıkesir’i karış karış dolaşan Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey Önceki gün Dursunbey ve Dursunbey’in kırsal mahallelerinde yapılan çalışmalara katıldı.

Canbey Delice mahallesinde yaptığı konuşmada 31 martta yapılacak seçimlerin önemine vurgu yaparak millet ittifakı adayları ve ittifakı oluşturan partilere sert eleştirilerde bulundu.

Edremit Millet İttifakı adayı Hasan Arslan ile ilgili basına da yansıyan görüntüleri hatırlatan Canbey “Bir iş adamı millet ittifakının CHP’li adayına yaklaşıp ‘Oylarımız Kürdistan’a’ diyor. Başkan adayı anlamadım diyerek yaklaşıyor. Size vereceğiz oyları Kürdistan’a Kürdistan’a diyor. Oda diyor ki ha bize vereceksiniz tamam o zaman diyor. Suçüstü yakalandılar ama hala inkara kalkışıyorlar” dedi.

BAHARI BİLE GERİDEN TAKİP EDİYORLAR

Canbey konuşmasında önce seçimin önemine vurgu yaparak, görünürde sadece bir Belediye Başkanı ve meclis üyesi seçilecekmiş gibi bir hava olduğunu ifade ederek “ancak bu seçim sadece bir yerel seçimden ibaret değil. Özellikle AK Parti kurulduğundan bu yana Türkiye’de bir gelişme ve büyüme söz konusu. Hal böyleyken birileri durmuyor ha bire geri çekmeye çalışıyor. Milletimiz bunu görüyor ve Cumhurbaşkanımıza hep sahip çıkıyor. Zillet ittifakı diyor ki; Martın sonu bahar iyide bahar başlamadı mı zaten? Bizim geleneğimizde bahar başladı bile. Cemreler düştü mü? Düştü, bahar başladı ancak bunlar baharı bile geriden takip ediyor. Bizim cemrelerimiz düştü. Önümüzdeki bahar AK Parti’nin Belediyeciliği ile hizmetlerine devam edecek. Hizmetleri yerel düzeyde yapmıyoruz sadece Türkiye’nin beka sorunu olmasın diyoruz” dedi.

KİM DEMİŞ BEKA SORUNU YOK DİYE

Beka sorununa da değinen Canbey “bu yerel seçim beka sorun da ne diye soruyor zillet ittifakı. İktidarı düşürmek için milletin oyları ile seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükumeti düşürmek için gezi eylemleri yapıldı mı yapılmadı mı? Kardeşim bu ülkede 15 Temmuz darbe girişimi yapıldı mı yapılmadı mı? Kardeşim Suriye’nin hemen dibinde 3bin 500 tır silah orada niçin tutuluyor? Oradan roket saldırıları yapıldı mı yapılmadı mı? Suriye’de, Yemen’de, Irak’ta karışıklık yapıldı mı Yapılmadı mı bu ülkelerde? Yapıldııı. İşte aynı şeyi burada da yapmak istiyorlar bu beka sorunu değilse nedir o zaman?” şeklinde konuştu.

SUÇÜSTÜ OLUNCA ŞAŞIRDILAR

Edremit Millet İttifakı adayı Hasan Arslan ile ilgili basına da yansıyan görüntüleri hatırlatan Canbey “Ak Parti’nin ortaya koyduğu büyük vizyonu anlayamıyorlar. Milletimiz Ak Parti ile yolda devam edecek bundan kuşkumuz yok. Bakın İki gün önce bir video koyuldu. Sizde görmüşsünüzdür.  Bir iş adamı millet ittifakının CHP’li adayına yaklaşıp ‘Oylarımız Kürdistan’a’ diyor. Başkan adayı anlamadım diyerek yaklaşıyor. Size vereceğiz oyları Kürdistan’a Kürdistan’a diyor. Oda diyor ki ha bize vereceksiniz tamam o zaman diyor. Biz bundan ne anlayalım? Biz HDP ile aynı kulvarda değiliz diyor. HDP PKK’nın uzantısı değil mi? Peki bu yansımaları millete nasıl izah edecekler? Suçüstü yakalandılar ama hala inkara kalkışıyorlar. Şaşırdılar ne yapacaklarına. Milleti kandıramıyorlar ama. Bu kaçıncı bizde sayısını unuttuk. Hatırlayın daha geçenlerde CHP Genel Başkanına canlı yayında ‘YPG orada silah biriktiriyor, Bu silahları niçin biriktiriyorlar?’ Diye sorduklarında ‘Bize mi saldıracaklar’ diye sormadı mı? Sordu. YPG kim? PKK’nın Suriye kolu değil mi? Sonra ne dedi? Ben öyle bir şey demedim. Millet kanmaz HDP ile de YPG ile de kol kolasınız milletimiz görüyor başaramayacaksınız” dedi.

UÇAĞIN BURNU KALKTI GERİ VİTES YOK

24 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğini ifade eden Canbey “Dünyanın gelişmiş ülkeleri başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Daha dün Sistem değişene kadar parlamenter sistemle yönetiliyorduk. 42 yılda 36 hükumet gelmiş ve ortalama ömür 1,5 yıl. Maalesef bu da her siyasi krizle birlikte ekonomik krizi getirmiş. Koalisyonlarla yapılan, sık sık seçim yapılan, ekonomik kriz geçiren bir ülke olmak istemiyoruz. Bu seçimlerden sonra 5 yıl seçim yapılamayacak. Geri vites yok. Uçak kalktı, Türkiye artık havalanacak. Daha önceleri 2 yılı hesaplayamıyorduk oysa artık 2023- 2071 Türkiye’sini hayal eden hale geldik” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu