Gündemİlçe Haberleri

Susurluk’ta Zeytin Ağacı Dikildi

Susurluk’ta zeytin ağacı dikildi. Balıkesir Susurluk İlçesi’nde Çevre Bakanlığı’ndan onaylı ÇEVKO Derneği zeytin fidanı dikti. Türkiye’ye yeni ormanlar kazandırmayı hedefleyen ÇEVKO Derneği Susurluk’ta ilk fidanı dikti.

Susurluk’ta Zeytin Ağacı Dikildi

Susurlukta Zeytin Agaci Dikildi

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve ÇEVKO Derneği üyesi Susurluk’un Belediye arazilerine zeytin ağacı ekmeye başladı. ÇEVKO Derneği’nin projesi kapsamında Susurluk’a bin zeytin ağacı dikiliyor olacak.

ÇEVKO Derneği, Türkiye’nin ormanlarını çoğaltmak adına projeye başladı. İl ve ilçeleri gezerek ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Susurluk’a gelen ÇEVKO Derneği bin adet zeytin fidanı dikimine başladı.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’de ilk fidanı kendisi dikti. Bu anları sosyal medyasından paylaştı.

”Hem yeni üretim kazanacağız hem de Türkiye’nin ormanlarını büyüteceğiz”

Güney, bu proje için ÇEVKO Derneğine teşekkür etti. Güney, ”Bildiğiniz gibi zeytin insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağı. Ayrıca ekonomik değeri son derece yüksel bir besin. Susurluk’ta başlattığımız zeytin yetiştiriciliği ile ilgili ÇEKVO Derneğine teşekkür ederim. Hem yeni üretim kazanacağız hem de Türkiye’nin ormanlarını büyüteceğiz.” dedi.

ÇEVKO Derneği’ne Yeni Öneri

Nurettin Güney ÇEVKO Derneği’ne öneride de bulundu. Güney, ” Susurluk’ta fıstık çamı üretimi de oldukça ses getiriyor. Özellikle fıstık çamı üzerine de çalışma gerçekleştirebiliriz. Balıklıdere Mahallesinde  fıstık çamı üretimi oldukça verimli işiyor.” diyerek yeni proje teklifi de sundu.

ÇEVKO Derneği üyesi ” ÇEVKO Derneği olarak 18 ilimizde orman oluşturuyoruz. Bugün Susurluk Belediyesi’yle birlikte 1000 tane zeytin fidanını toprakla buluşturuyoruz. Susurluk Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyorum. ”dedi.

Elleriyle Fidanı Dikti

Nurettin Güney ilk zeytin fidanını elleriyle dikti. Güney ben köy çocuğuyum kazma kürek bilmem ellerimle de dikerim dedi. İlk fidandan sonra bin zeytin fidanı ekimi tamamlandı.

Susurlukta Zeytin Agaci Dikildi 1

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu