Gündemİlçe Haberleri

Süt Üretici Birliğinden Yem Desteği

Manyas İlçesi Süt Üreticileri Birliği üyelerine yem desteğini sağlıyor. Manyas Süt Üreticiler Birliği Başkanı Fevzi Karakaş, birlik bünyesinde üyelerine yönelik arpa ve mısır flakesi hayvan besi yemi satışlarının devam ettiğini, beş ayda TMO’dan 400 ton mısır ve arpa besi yemi alarak üyelerine dağıtımını yaptıklarını belirtti.

Üreticiden kilosu 1,35 liradan arpa satın almaya başladıklarını söyleyen Karaskaş, birlik üyelerine vade farkı olmaksızın süt satışı alacaklarından mahsup edeceklerini, onları zora sokmadan yem ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade etti. Kendilerine emanet olarak arpa veren üreticilere de yerine yıl boyunca yarma şeklinde geri dönüş yapacaklarını söyledi.
Birlik Üyesi Olmayanlarda Alabilecek
arakaş, birlik üyesi olmayan üreticilerin de bu sistemden yararlanabileceklerini, ancak onlardan cüzi bir vade farkı alacaklarını açıkladı. Manyas Süt Üreticileri Birlik Başkanı Fevzi Karakaş “Amacımız süt üreticimiz başta olmak üzere tüm besicilerimize yem konusunda gerekli desteği vermek” dedi.Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu