GündemEğitim

SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN ALKIŞLANACAK PROJE

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından 2018 yılı Teknik Destek Programı dahilinde Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği yıl içinde 2. kez başarılı olup ‘İYİ TARIM İYİ ÜRÜN’ projesi faaliyetlerini başlattı. Bu teknik destek ile birlik personelleri ve üyeleri İyi Tarım Uygulamaları Eğitim programına alınacak.

Gıda Kontrol ve Analiz Laboratuvarı projesinin temellerini oluşturan Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Şimşek kimyasal ve mikrobiyolojik alanda çalışmalara başlayacaklarını söylemişti. Söylemlerini eyleme dönüştüren Süt Üreticileri Birliği gerçekleştirdikleri çalışmaları bir proje kapsamına dahil etmeyi de ihmal etmedi. Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Şimşek ‘Günümüz şartlarında insan sağlığı adına ‘çok ilaç kullanımı yerine doğru ilaç’ kullanmanın tüketilebilir hayvansal gıdalarda hayvan sağlığından geçtiğini dikkate alarak; İyi Tarım Uygulamalarının bir parçası olan fazla antibiyotik kullanımının önüne geçilmesi için Gıda Kontrol ve Analiz Laboratuvarında antibiyogram testlerinin uygulanmasıyla Balıkesir süt üreticisine hizmet verilecektir’ dedi.

TOPLUM SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLDÜ

Başkan Cihat Şimşek; ‘Eğitimlerin ve laboratuvar uygulamalarının gerçekleşmesiyle üreticilere doğru ve etkili yönlendirmeler yapılacaktır. Bu çalışmalar ile üreticilerimizin çok antibiyotik kullanımı yerine doğru antibiyotik kullanımı sağlanmış olacaktır.

Hayvansal ve tarımsal üretimde fazla ilaç kullanımının önüne geçilecek ve çevreye olan zararlı etkilerin azaltılması sağlanacak. Toplum sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasına imkan tanınmamış olunacaktır’ dedi.
Süt sığırcılığı ve besicilik konusunda yasal mevzuata uygun kontrollü üretimler ile başta Balıkesir olmak üzere ülkemizi güvenilir hayvansal gıda ürünleri alanında uluslararası düzeye çıkartılması için çalışmalarına gayretli bir şekilde devam edeceklerini ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu