Köşe Yazıları

Tarçınlı Enfes Kurabiye

Merhaba sevgili okurlarım, bugün sizlerle malzemesi ve yapımı basit bir kurabiye yapacağız. Evet bugün tarçınlı kurabiye yapıyoruz.

 

Tarçınlı Enfes Kurabiye.. Önce gelin bir malzemelerimize göz atalım. 250 gr margarin veya tereyağı, Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta akı, 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı. Yarçın, 1 paket vanilya. 1 paket kabartma tozu, 4,5-5 su bardağı un.

Üzeri için;

3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın

Şimdi yapım aşamasına geçeceğiz. Öncelikle uygun bir karıştırma kabına tereyağını alalım. Üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizi de ekleyelim ve son kez yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım, yuvarlayıp elimizle hafif bastırarak genişletelim. Devamında, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirelim. Bu ölçülerle ben 30 adet kurabiye elde ettim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayalım ve servis tabağına alalım.

Ben genelde üzerine kurabiyelerin pudra şekeri atmayı çok seviyorum, siz de atabilirsiniz. Afiyet olsun

İpucu: Kurabiyelerde yumurta yerine yağ koyulabilir mi?

Evet, kurabiye tarifinde yumurta yerine yağ kullanabilirsiniz, ancak en iyi seçenek yaklaşık 1 yemek kaşığı yağı 2 yemek kaşığı suyla birleştirmektir. Bu şekilde yağ, bağlanma için viskoz yağlar eklerken, su da yumuşak bir doku için nem katar. Bu yumurtasız şekerli kurabiye tarifinde, yağ ve su yerine tereyağı ve süt kombinasyonu, yumurtanın yerine geçiyor. Ayrı olarak un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırparsanız bu da yardımcı olacaktır.

Yumurtasız Şekerli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Büyük bir kapta yumuşatılmış tereyağı, şeker ve vanilyayı el mikseri ile pürüzsüz ve kabarık hale gelinceye kadar krema haline getirin. Ayrı olarak un, kabartma tozu ve tuzu birleştirmek için çırpın. Kuru karışımı ıslak karışımın içine dökün, el mikseri ile bütünleşinceye kadar çırpın. Daha sonra sütü ekleyip spatulayla karıştırmayı tamamlayın. (Hamur basıldığında bir arada durmalıdır.) Hamuru alın, elinizle bir top haline getirin ve her bir topu hafifçe düzleştirerek küçük bir disk oluşturun. Hazırlanan fırın tepsilerine aktarın. (~ 20 yumurtasız şekerli kurabiye elde etmek için 1 yemek kaşığı kurabiye kepçesi kullandım .) İstenirse, pişirmeden önce üzerine köpüklü şeker serpin. 180°C’de (350°F) 10 dakika, hafif altın rengi oluncaya kadar pişirin.

..Tarçınlı Enfes Kurabiye…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu