Eğitimİlçe Haberleri

Tarihi Mirası Canlandırmak İçin İşbirliği

Balıkesir Üniversitesi ile Yeni Dünya Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile 1914 yılında Edremit Halkı tarafından bağışlanan ve Türk Hava Kuvvetlerine devredilen Edremit Tayyaresi'nin aslına uygun olarak imalatı gerçekleştirilecek.

Tarihi Mirası Canlandırmak İçin İşbirliği

Tarihi Mirasin Canlandirilmasinda Isbirligi 2

Tarihi Mirasın Korunması İçin İşbirliği Protokolü

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şube Başkanı Tahsin İzci’nin imzasını taşıyan protokol, Edremit Tayyaresi’nin teknik çizimlerinin yapılması, yapısal malzeme gerekliliklerinin üreticiye iletilmesi, aslına uygun imalatının gerçekleştirilmesi ve sergileneceği yerde meteorolojik koşullara dayanıklılığı gibi konularda işbirliği öngörüyor.

Tarihi Mirasin Canlandirilmasinda Isbirligi 1

Akademik Destek Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan

Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Seyhun Durmuş’un liderliğinde, projenin teknik aşamalarına akademik destek sağlanacak. Kudüs, Kahire ve İskenderiye’ye başarıyla hava seferleri gerçekleştiren Edremit Tayyaresi’nin tarihî mirasının korunması ve yaşatılması amacıyla yürütülecek olan bu işbirliği, tarihe saygı duyan bir adım olarak öne çıkıyor.

Protokol Törenine İlgi

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şubesi temsilcilerinin de katılım gösterdiği protokol imza töreninde, taraflar işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulundular. İmza töreninde tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasına yönelik ortak bir çabanın altı çizildi.

Haber: Bülten

Ayvalık’ın 200 Yıllık Tarihi Bugün Müze Oluyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu