EkonomiGündem

TBMM’de 2024 Bütçe Teklifi Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 249 ret oyuna karşı 317 kabul oyu ile onaylandı.

TBMM’de 2024 Bütçe Teklifi Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 249 ret oyuna karşı 317 kabul oyu ile onaylandı. 11 Aralık’ta başlayan ve 14 günde tamamlanan Bütçe maratonunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi de kabul edildi.

Görüşmelerin son gününde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konuşmalar gerçekleştirdi.

Teklifler ayrı ayrı oylama sunuldu ve 566 oy kullanıldı. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi 317 kabul, 249 ret oyu alırken, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi 317 kabul, 246 ret oyu aldı.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, bütçenin hazırlanmasına emek veren herkese teşekkür ederek birleşimi kapattı. Meclis, bir sonraki birleşim için bugün saat 15.00’te toplanmak üzere ayrıldı.

AA

Yeni Asgari Ücret Bu Hafta Belli Olacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu