EkonomiGündem

TCMB’den Kredi Kartı Faizlerine Yeni Yaklaşım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma adımları kapsamında yeni bir karar aldı.

TCMB’den Kredi Kartı Faizlerine Yeni Yaklaşım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ilave sıkılaşma adımları kapsamında kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde faiz oranını ihtiyaç kredisi faiz oranıyla uyumlu seviyeye yükseltme kararı aldı. Bu değişiklik, TCMB’nin “Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği”nin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklikle, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e çıkarıldı. Bu düzenleme, son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artış sonrasında nakit avans için uygulanan faiz oranının, ihtiyaç kredisi faiz oranına daha uyumlu hale getirilmesini amaçlıyor.

Ayrıca, TCMB bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla, bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Daha önce tüzel kişi TL payı için bir önceki aya göre artış hedefi bulunmuyordu; ancak yeni düzenlemeyle birlikte bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi belirlendi.

Bu adımlarla birlikte, Türkiye’nin finansal piyasalarında faiz oranlarına ve mevduat yapılanmalarına ilişkin önemli bir dönüşüm yaşanması bekleniyor.

 

 

AA

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksleri Açıklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu