GündemSiyaset

TEŞKİLATLAR NE DİYOR?

Yerel seçimlerin ardından sonuçların gizli kahramanları olan teşkilatların İl Başkanları MERHABA’ya özel değerlendirmelerde bulundular.

AK PARTİ’DE TEMİZLİK

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam ‘Kendimizi temizleyeceğiz. AK Partililerle AKP’liler tespit edilecek ve partimizi temizleyeceğiz.’ Sonuç olarak Balıkesir tüm ilçeleri ile birlikte yüzde 70’inin AK Partili olabileceğine inanıyoruz. Bu çalışmalara şimdiden başladık.’
Balıkesir’de AK Parti kimliğine dönecek
‘Önümüzdeki dönem çalışması kırgınlık ve küskünlükleri ortadan kaldırmak. Gerekirse yeniden kendi kimliğimize dönme adına siyaset akademisi gibi çalışmalarla AK Parti’nin kendi ruhuna uygun çalışmalara odaklanacağız’

‘HAZIRLIKLIYDILAR! ORALARDAN GÜÇLÜ ÇIKTIK’

AK Parti İl Başkanları Ahmet Sağlam, ‘Balıkesir için Seçim sonuçları dikkate alındığında Büyükşehir’in ve aynı zamanda iki merkez İlçe’nin yeniden kazanılmış olması halkımızın teveccühü ve Ak Parti olarak ta bizim teveccühümüzü ortaya koymuştur’ Dedi.

Sağlam konuşmasında, ‘Türkiye haritasını düşünürseniz sahil bölgeleri içerisinde AK Parti olarak kazanan tek İl biziz. Millet ittifakı karşımıza hazırlıklı bir şekilde çıktı. Sistematik bir çalışma fark ettik. Özellikle İvrindi, Savaştepe ilçelerinde Meral Akşener, Koray Aydın gibi isimlerin gelerek miting yapması, buraların ne derece alınmak istendiğinin de bir işaretiydi. Yüksek oy oranları ile biz bu ilçelerde kazandık. Kaybettiğimiz ilçelerde var. Bu konuya dairde tahlillerimizi yapıyoruz. Mevcut dönem içerisinde Milletvekillerimiz, Belediye Başkan Adaylarımız ve Teşkilatımız elinden gelen çabayı kazanmak için gösterdiler.’ dedi.

‘KIRGINLIK VE KÜSKÜNLÜĞÜ YOK EDECEĞİZ

İl Başkanı Ahmet Sağlam MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, İl Başkanlığı olarak dikkatimizi çekenler, gerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, gerekse Tarım ve Hayvancılık konusunda Balıkesir’in çözülemeyen tarım ve hayvancılık politikaları gibi sorunlar ve bir konuda yine dikkat çeken oluşan kırgınlık ve küskünlüklerin seçim sonuçlarına etki ettiği düşüncesindeyiz. Bu durumlar üzerinde hassasiyetle duruyor ve teşkilatlar olarak bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki dönem çalışması kırgınlık ve küskünlükleri ortadan kaldırmak. Gerekirse yeniden kendi kimliğimize dönme adına siyaset akademisi gibi çalışmalarla AK Parti’nin kendi ruhuna uygun çalışmalara odaklanacağız. Kendimizi temizleyeceğiz. AK Partililerle AKP’liler tespit edilecek ve partimizi temizleyeceğiz.’ Sonuç olarak biz Balıkesir’in tüm ilçeleri ile birlikte yüzde 70’inin AK Partili olabileceğine inanıyoruz. Bu çalışmalara şimdiden başladık.’ dedi.

111

HALK GEREKEN TEPKİYİ VERDİ

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ‘Belediyecilik nasıl yapılır göstereceğiz’ dedi. Toplumumuz bugün sandıkta mevcut iktidara ve Cumhur İttifakına tepkisini gösterdi diyerek yapılan itirazları değerlendirdi.

EN ÇETİN MUHALEFET’E HAZIRIZ

Meclis’e gelince meclis siyaset üstüdür. Orada vatandaşlarımızın refahı, huzur ve talepleri için doğru kararları destekleyeceğiz ama halkımızı olumsuz etkileyecek kararlarda da en çetin muhalefeti yapmaya hazırız. Muhalefet demek denetim demektir. Bunu en iyi şekilde yapacağız’ dedi.

SARI ‘DOĞRUYA ONAY YANLIŞA RET’

“Balıkesir’de CHP olarak mevcut belediye sayımız 5’ti biz seçimin ardından bunu 8’e çıkardık. Millet İttifakı olarak ise 9 belediye aldık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için de çok çalıştık. Ama 10 bin gibi çok az bir farkla kaybettik.’ dedi.

İl Başkanı Sarı MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, ‘ Şu açıdan da bakmak gerekirse; Türkiye genelinde seçim kurullarının aldığı tutarsız kararlar var. İstanbul’da itirazları kabul eden seçim kurulu, Balıkesir’deki 10 binlik fark olan seçimde itirazları kabul etmedi. Bu da vatandaşlar tarafından elbette tepki çekti. Kararlar vatandaş nezdinde bir tutarsızlık yarattı. Ayrıca toplumumuz bugün sandıkta mevcut iktidara ve Cumhur İttifakına tepkisini gösterdi. Biz şimdi Belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstereceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de dengeli bir dağılım oldu. Artık şehrimizde uzlaşı kültürünün önemi de arttı. Meclis siyaset üstüdür. Orada vatandaşlarımızın refahı, huzur ve talepleri için doğru kararları destekleyeceğiz ama halkımızı olumsuz etkileyecek kararlarda da en çetin muhalefeti yapmaya hazırız. Muhalefet demek denetim demektir. Bunu en iyi şekilde yapacağız. Ama tabi ki amacımız çatışma değil, tek derdimiz memleketimiz” şeklinde konuştu.

22

TUNA “BALIKESİR’DE SEÇİMLER ŞAİBELİ”

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna ,İstanbul da ayrı Balıkesir’de ayrı hukuk mu işliyor diyerek seçimlerin şaibeli olduğunu söyledi. Tuna, ‘ bazı yerlerdeki sonuçlarda aleyhimize çok sayıda işlem gördük. Bu konuda ilgili yerlere müracaatımızı yaparak geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedik ama taleplerimiz her defasında ret edildi’ dedi.

TUNA ‘BALIKESİR’DE SEÇİM ŞAİBELİDİR’

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna “31 Mart’ın ardından ummadığımız bir sonuçla karşılaştık. Balıkesir’de seçim sonuçları ile ilgili de Genel Başkanımıza raporumuzu sunduk. Ben Balıkesir’de kazandığımızı düşünüyorum ’dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Tuna MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, ‘ İlimizde 32 bin adet geçersiz oy var. Bazı yerlerdeki sonuçlarda aleyhimize çok sayıda işlem gördük. Bu konuda ilgili yerlere müracaatımızı yaparak geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedik ama taleplerimiz her defasında ret edildi. Ama İstanbul’da oylar yeniden sayılıyor. Hatta iktidar İstanbul’da seçimlerin iptal edilmesini istiyor. Öyleyse İstanbul’da ayrı hukuk, Balıkesir’de ayrı hukuk mu işliyor? Hak, hukuk ve adaletin geldiği son noktayı görüyoruz. Biz Balıkesir’de seçimlerin şaibeli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

30000

‘BAŞARI TEEŞKİLATLARIMIZINDIR’

MHP İl Başkanı Orhan Dereli, ‘Tüm ilçelerimizde çatlak ses çıkmadan tek ses, tek yürek olarak çalışmalarımızı tamamladık. Bu seçimlerin sonucunda başarısızlık varsa tamamen bana aittir. Başarı olarak kabul edilirse ilçe teşkilatlarımız ve ülkü ocaklarımız bu işin kahramanlarıdır

DERELİ “CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTI”

Cumhur İttifakı’nın seçimden zaferle çıktığını söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Orhan Dereli, “MHP Balıkesir İl Teşkilatı, ilçeleri ve ilçe ülkü ocaklarıyla bir bütünlük içinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun, özverili bir şekilde çalışarak seçimleri kazanmıştır. ‘dedi.

MHP İl Başkanı Orhan Dereli, ‘Tüm ilçelerimizde çatlak ses çıkmadan tek ses, tek yürek olarak çalışmalarımızı tamamladık. Bu seçimlerin sonucunda başarısızlık varsa tamamen bana aittir. Başarı olarak kabul edilirse ilçe teşkilatlarımız ve ülkü ocaklarımız bu işin kahramanlarıdır. Balıkesir’de 20 ilçemizde Cumhur İttifakı ilçe belediyelerimizden 10 tanesini alırken, zillet ittifakının da 10 ilçe belediyesini almasına rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında İyi Parti’nin adayı İsmail Ok’a 10.000 oy fark atılarak Cumhur İttifakı seçimden zaferle çıkmıştır. İlçelerimiz ve ülkü ocaklarımız dahil Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti kanadından hiçbir maddi ve manevi katkı olmadan ülkücü tavrına yakışır bir düsturla herkes elini taşın altına koyarak çalışma yapmıştır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu