TeknolojiGündem

Threads Türkiye’den Neden Kaldırıldı?

Meta'nın, Türk Rekabet Kurumu'nun ara emrine uymak amacıyla 29 Nisan'dan itibaren Türkiye'de faaliyetlerini geçici olarak durduracağı duyuruldu. Şirketin metin tabanlı sosyal medya platformu Threads'in bu karardan etkileneceği bildirildi.

Threads Türkiye’den Neden Kaldırıldı?

Threads Turkiyeden Neden Kaldirildi 1
Threads Türkiye’Den Neden Kaldırıldı?

Meta’nın Threads’i Türkiye’deki Geçici Kapatma Kararı

Meta Platforms’un, Türk Rekabet Kurumu’nun aldığı geçici tedbir kararı gereği, 29 Nisan itibarıyla Türkiye’de hizmet veren metin tabanlı sosyal medya platformu Threads’i geçici olarak kapatma kararı aldığı duyuruldu. Türk Rekabet Kurulu, META’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin; soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirerek bu kararı aldığını duyurdu. Kurum Threads ile ilgili olarak Instagram ile veri paylaşımını yasaklayan geçici tedbir kararına itiraz edeceği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm hukuki şartlarına uyduğunu belirten Meta, karara rağmen Türkiye’deki kullanıcılarının olası aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımları atmaya devam edeceğini belirtti.

Threads Turkiyeden Neden Kaldirildi 2

Meta’dan Yapılan Açıklama

Meta’nın Türkiye’deki Threads kullanıcılarına yönelik açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:

  • Threads’in Türkiye’de geçici olarak kapatılacağı 29 Nisan tarihinden itibaren Threads kullanıcılarına bildirilecek.
  • Threads’i kullananlar, profillerini dondurabilecek ya da tamamen silebilecekler.
  • Threads Türkiye’ye tekrar döndüğünde, profillerini donduran kullanıcıların gönderileri ve etkileşimleri tekrar görünür olacak.
  • Profilini donduran kullanıcılar, istedikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecekler ve içeriklerini muhafaza edebilecekler.

Meta, Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurma kararını Rekabet Kurumu’nun kendilerine bıraktığı seçenekler arasında bulunmadığını belirterek, karara itiraz edeceklerini ve Threads’i Türkiye’deki kullanıcılara yeniden sunmayı umut ettiklerini ifade etti.

Haber: Bülten

Threads’ın Kullanıcı Sayısında  Düşüş Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu