Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Tırnak Bakımında Doğal Kaynaklar

Tırnaklarınızın güçlenmesi ya da mantar gibi sorunlardan kurtulması için bu tırnak bakım önerilerini uygulayabilirsiniz. İşte karşınızda tırnak bakımınızda kullanabileceğiniz doğal kaynaklar

 

Tırnak Bakımında Doğal Kaynaklar

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır? Elinizdeki ürünlerle en iyi bakımı sağlayabilmeniz mümkün!

Salatalık

Tırnaklarınız sık sık kırılıyorsa, 5 dakika boyunca salatalık suyunda bekletmeniz bu problemi çözecektir. Salatalığın içeriğinde bol bol A, E, B1, B2, B3, C vitaminleri ve kalsiyum, demir vardır. Bu vitamin ve mineraller sayesinde tırnağınızı besler ve kırılmasını önler.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı, antifungal özellikleri sayesinde tırnakların sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Tırnak mantarı probleminiz varsa, pamuklu çubukla etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz.

Limon suyu ve karbonat

Tırnaklarınızı beyazlatmak için limon suyunu bir pamuk yardımıyla uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha derinlemesine bir işlem istiyorsanız, limon suyu ve karbonatı macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve tırnaklarınıza bir diş fırçası yardımıyla uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra tırnaklarınızı yıkayın.

At kuyruğu çayı

At kuyruğu çayı, antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Günde 2 bardak at kuyruğu çayı içmek, tırnaklarınızın güçlenmesini ve kırılmalarını önlemeyi sağlar.

Kekik yağı

Kekik yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Tırnaklarınızı korumak için çay ağacı yağına alternatif olarak kekik yağını kullanabilirsiniz. Tırnak mantarı sorununuz varsa kekik yağına batırılmış bir pamukla tırnaklarınızı hafifçe ovalayın.

Tırnak Bakımında Doğal Kaynaklar
Biyotin açısından zengin gıdalar

Tırnaklarınızın daha hızlı büyümesini sağlamak için, bir tür B vitamini olan biyotin açısından zengin yiyecekler tütekin. Biyotin, birkaç hafta içinde zayıf tırnakların güçlenmesini sağlar. Fındık, karnabahar, pişmiş yumurta, muz ve mantar biyotin açısından zengin yiyeceklerdir.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, tırnaklarınızı besler, nemlendirir ve kütiküllerinizi sağlıklı tutar. Bir miktar hindistan cevizi yağını elinize alın ve tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayın.

Elma sirkesi ve su

Enfekte tırnakları tedavi etmek için, eşit miktarda su ve elma sirkesinden yapılmış bir çözeltiye batırın. Tırnaklarınızı yaklaşık 30 dakika bekletin. Daha hızlı bir çözüm için ise, pamuklu çubuklarla enfekte olmuş tırnaklarınıza elma sirkesi uygulayabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak, mantarı uzak tutabilen antimikrobiyal özellikliğe sahiptir. Tırnaklarınızda mantar sorunu varsa, birkaç diş sarımsağı ezin ve macun haline getirin, ardından etkilenen bölgeye uygulayın.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Aromaterapi Nedir? - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Tırnak Sağlığının Sırrı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu