Gündemİlçe Haberleri

TMMOB’den Deprem Sergisi

TMMOB’den Deprem Sergisi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu  Şubesi deprem konulu fotoğraf sergisi açtı.

 

TMMOB’den Deprem Sergisi… Balıkesir Mimarlar Odası bahçesinde açılan sergide 17 Ağustos deprem fotoğrafları oldu. Dahası, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin görselleri yer aldı.

Tmmob'Den Deprem Sergisi

Balıkesir Mimarlar Oda Başkanı Betül Dikici, sergiye ilişkin fotoğrafların çok şey anlattığını belirtti. Ayrıca, Başkan Dikici imar konularına da değindi. Ardından, gerekli önlemlerin yeterli alınamadığı vurgusu yaptı. Devamında Başkan Dikici, “bu önlemlerin alınmaması ve görülen riskler bizi apayrı üzüyor” dedi.

Başkan Dikici “12 Yıl Sonra Aynı Tespitleri Görmekten Üzgünüm”

Başkan Dikici, “17 Ağustos 1999 Marmara depremini yaşamış birisi olarak aradan geçen 24 yıl sonra aynı yaşanılanları görmekten dolayı üzgünüm. Ayrıca, 2011 Van depreminin hasar tespitinde bulunan birisi olarak aradan geçen 12 yıl sonra aynı tespitleri görmekten dolayı  kızgınım, ve kahroluyorum” ifadelerine yer verdi.

Tmmob'Den Deprem Sergisi

“Bilimsel Mücadeleye de Kulak Verilmiyor”

“Yıllardır böylesi felaketlerin yaşanmaması için sayısız hukuksal süreç sürdüren bilimsel bilgisi ile mücadele eden meslek örgütlerine, bilim insanlarına kulak vermeyenleri de vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Deprem öncesinde alınmayan önlemler, yanlış kentleşme politikaları sonucunda yaşanan bu felaketin nedeni bilimi ve tekniği göz ardı etmektir.”

En çok deprem;

  1. Kuşak (Pasifik Deprem Kuşağı) Şili’ den kuzeye doğru Güney Amerika kıyılarında mevcuttur. Ayrıca Orta Amerika, Meksika, ABD ‘nin batı kıyıları ve Alaska’nın güneyinden Aleutian Adaları’nda deprem fazladır. Son olarak Japonya, Filipinler, Yeni Gine, Güney Pasifik Adaları’nda görülür. Beraberinde, Yeni Zelanda’yı içine alan en büyük deprem kuşağında yer alır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

..TMMOB’den Deprem Sergisi…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu