GündemSiyaset

TÜM ‘YAŞASIN ATATÜRK GENÇLİĞİ’

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. CHP’li Tüm, açıklamasında “19 Mayıs Ruhu’yla, Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının rehberliğinde ülkemizi yeniden demokrasi ve özgürlükler ülkesi yapacağız” dedi.

CHP’li Mehmet Tüm: ‘19 Mayıs 1919, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya bağımsızlık ya ölüm’ diyerek Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesinin tarihidir.  Büyük Önderimiz Nutuk’ta bizlere, ‘Ey yükselen yeni nesil!.. Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yüceltecek yaşatacak olan sizsiniz…’ demişti. Bizler, Büyük Atatürk’ün Samsun’a adım attığı günden bugüne, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yüreğimizde taşımanın gururunu yaşadık ve yaşıyoruz. Bundan sonra da ülkemizi 19 Mayıs Ruhu’yla, Atatürk’ün ve dava arkadaşlarının rehberliğinde yeniden demokrasi ve özgürlükler ülkesi yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz .”dedi.

YAŞASIN 19 MAYIS
CHP Milletvekili Mehmet Tüm, ‘‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutluyor, bize Cumhuriyeti armağan eden başta M. Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi saygıyla anıyor ve aydınlık bir Türkiye için çabalayan gençlerimizi en devrimci duygularımla selamlıyorum.Yaşasın 19 Mayıs! Yaşasın Atatürk gençliği! Yaşasın demokratik, bağımsız Türkiye!” CHP’li Mehmet Tüm, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Bandırma’da resmî törene katıldı. Törende Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği’yle buluşan CHP’li Tüm, daha sonra gençlere ödüllerini takdim etti. Törende Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay da hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu