Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikYaşam

Tüm Zamanların Popüler Oyuncakları

Listemiz, birçok kaynaktaki sayısal verilerden faydalanılarak, günümüz dijital dünyasında dahi varlığını ve popülerliğini koruyan oyuncaklar göz önüne alınarak oluşturulmuştur. Ancak kutu oyunları ile ülkemizde rağbet görmemiş oyuncaklar listemize dahil edilmemiştir. İşte Tüm Zamanların Popüler Oyuncakları..

 

Tüm Zamanların Popüler Oyuncakları

 

Lego

İsmini Danca’da güzel oyun anlamına gelen Leg Godt ifadesinin kısaltmasından aldı.  Aynı zamanda “Lego” dünyanın en büyük oyuncak şirketlerinden biridir. 1932 yılında Ole Kirk Christiansen tarafından kuruldu. Bununla birlikte üretildiği günden bugüne neredeyse tüm çocukları etkisi altına aldı. Lego, dünyanın en popüler ve çok satan oyuncakları arasında yer alıyor.

Ayrıca Lego, dünyada en çok oynanan video oyunlarından biri olan Minecraft’ın da ilham kaynağı.

 

Lego

 

Barbie

Barbie, ilk kez 1959 yılında piyasaya çıktı. 1990’lı yıllardan itibaren dünyanın en çok satan oyuncaklarından biri oldu. Ayrıca bugün satışları düşmüş olsa da, piyasada oyuncakların yanı sıra nevresim takımlarından terliğe, parfümden kıyafetlere kadar birçok üründe Barbie imzasını görmek mümkün.

 

Barbie

 

Rubik Küp

Tüm zamanların en popüler ve en çok satan oyuncakları arasındadır. Küçükten büyüğe hala pek çoğumuzun elinde olan rubik küp de yer alır. 1974 yılında Erno Rubik isimli Macar bir heykeltıraş ve profesör tarafından ortaya çıktı. Öğrencilerin üç boyutlu geometriyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır.

 

Rubik Küp

Matchbox

1953 yılında Lesney firması tarafından yaratılmıştır. Kibrit kutusuna benzeten kutularda satılan, detaylı ve gerçekçi model arabalardır. Bununla birlikte Matchbox’ın tasarımcısı Jack Odell bu arabaları, o dönemde İngiltere’deki okullara kibrit kutusuna sığma şartıyla oyuncak götürülebildiği için kızı için tasarlamıştır. Ardından üretmiş ve kibrit kutularına koymuştur. Ayrıca 75 modelden oluşan ve otomobil, kamyon ve otobüsleri içerir. İlk seriden sonra ikinci model ailesi, klasik otomobilleri içeren Models of Yesteryear olmuştur.

1969 yılından sonra ise, uçaktan savaş araçlarına ve büyük ölçekli arabalara kadar birçok seri üretilmiştir.

 

&Quot;≪/P

 

Hot Wheels

1968 yılında oğlunun Matchbox arabalarıyla oynadığını fark eden mucit, iş insanı ve Mattel’in kurucu ortağı Elliot Handler tarafından yapılmıştır. Ayrıca Hot Wheels, otomobillerin ve kamyonların yanı sıra motosikletlerin ve hayattaki araçların detaylı minyatür kopyalarını içermektedir. Ayrıca Mattel, minyatür modellerin yanı sıra bir yarış pisti de üretmiştir.

 

&Quot;≪/P

 

Tamagotchi (Sanal Bebek)

Japonya’da 1996 yılında tanıtılan ve çocukları etkisi altına almıştır. Bir hayvanın bakımını üstlendiğiniz dijital bir oyuncak. 90’lı yıllardaki popülaritesi 2000’li yılların başında düşmüşse de yenilenen versiyon ve tasarımlarıyla yine pek çok çocuğun ve hatta yetişkinin oyuncağı olarak varlığını sürdürüyor.

 

Tamagotchi

 

Yo-Yo

Binlerce yıl önce Çin’de ortaya çıkan Yo-yo’ya ait ilk kayıt, MÖ 500’lü yılların Antik Yunan’ına dayanıyor. Ayrıca bir dingil ile birleştirilmiş iki diskten ve dingilin etrafına sarılı bir ipten oluşan oyuncak, bugün bile popülerliğini koruyor.

 

Yo-Yo

 

Game Boy

İlk olarak 1989 yılında Japon pazarına sunulan Game Boy, Nintendo’da çalışan Gunpei Yokoi ve ekibi tarafından tasarlanmıştır. Bununla birlikte 90’lı yıllarda fenomen haline gelen Game Boy, bugün hala hem nostaljik hem de yeni nesil versiyonlarıyla piyasada kalmayı sürdürüyor.

 

Game Boy

 

Play-Doh

Çocukların evde sanat ve el işi projelerini yapmaları için geliştirilen oyun hamuru Play-Doh, ilk olarak duvar kağıdı temizleyicisi olarak 1930’lu yıllarda üretilmiştir. Aynı zamanda 1950’li yıllardan itibaren oyuncak pazarına sürülen Play-Doh, bugün hala geliştirdiği zengin yan ürünlerle popülerliğini koruyor.

 

Play-Doh

 

Frizbi

İlk kez 1957 yılında Wham-O tarafından üretilmiştir. Ayrıca her yaştan insana ve hatta köpeklere de hitap eden dünyanın en popüler oyuncaklarından biri.

 

Frizbi

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu