Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Bu yazımızda Türk kahvesi ile yapabileceğiniz, lezzetli ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir soğuk kahve tarifini paylaşıyoruz. Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Türk kahvesi ile soğuk kahve yapılır mı? Tabi ki yapılabilir! Konu kahve olunca, imkansız görünen birçok şey mümkün olabilmektedir. Bu yazımızda Türk kahvesi ile yapabileceğiniz, lezzetli ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir soğuk kahve tarifi veriyoruz.

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve

Türk kahvesini sıcak günlerde bir de soğuk haliyle denediniz mi? Yeni lezzetler arayanlar için, aromalı, buzlu Türk kahvesi ile soğuk kahve tarifi veriyoruz. Üstelik, Türk kahvesinin kendine has pişirme tekniğini kullanacağız.

Türk kahvesinin ayırt edici özellikleri arasında pişirme tekniği ve telvesi ile ikram edilmesidir. Cezvede, kısık ateşte pişirilmesi, Türk kahvesinin aromasını, sevdiğimiz köpüğünü ve tadını vermektedir. Telvesi ile ikram edilen tek kahve çeşidi olması nedeniyle, içtikten sonra da damakta tadı kalmaktadır.

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Biz de bu tarifimizde, Türk kahvesini kendi pişirme usulüyle pişirirken, telvesiz bir şekilde sunarak, farklı bir soğuk kahve lezzeti deneyeceğiz. Türk kahvesiyle soğuk kahve sütlü tarifimize başlamadan önce malzemelere bakalım.

Malzemeler

  • Türk kahvesi
  • İçme suyu
  • Süt
  • Kakao (isteğe göre)
  • Buz
  • Şeker (isteğe göre)
Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve Nasıl Yapılır?

Tarife geçmeden önce kaç kişilik soğuk kahve yapacağınıza karar vermelisiniz. Bu tarifimizde biz 1 kişilik Türk kahvesi ile soğuk kahve hazırlamaya yönelik oranları vereceğiz. Siz, yapacağınız kahve sayısına göre oranları artırabilirsiniz.

İlk aşama, Türk kahvesini klasik usulüyle pişirmekten geçiyor. 1 fincan suyu ve 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini cezvenin içerisine alın. İsteğinize göre şekeri ve 1 çay kaşığı kakaoyu bu aşamada ilave edin. Şeker yerine bal, çikolata şurubu ya da karamel sosu gibi tatlandırıcılar da kullanabilirsiniz.

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Bu malzemeleri ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla kahveyi iyice karıştırın. Ardından toz maddelerin topak topak kalmadığından emin olun.

Ardından cezveyi kısık ateşte yaktığınız ocağın üzerine koyun ve pişmeye bırakın. Bu aşamada kahveyi hiç karıştırmayın. Aksi takdirde aşırı acı bir kahve içmek zorunda kalabilirsiniz.

Kahve kenarlarından kabarmaya başladığında taşmadan bir miktar daha kabarmasına izin verin ve ocağı kapatın. Ayrıca kahve telvelerinin çökmesi ve bardağa girmemesi için 20 sn kadar bekleyin.

Telveleri çöken kahvenizi dilediğiniz büyük bir bardağın ya da kupanın içerisine alın. Telvelerin girmemesine dikkat edin. Bu kupa, soğuk kahvenizi yapacağınız bardak olacaktır.

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Bardağın içerisine 4-5 küp buz ekleyin ve bardağın dibini hafifçe sallayarak kahvenin buzlarla bir miktar soğumasını sağlayın.

Ardından içerisine 150 ml kadar soğuk süt ekleyin. 50 ml sütü de köpürtün. Bir kavanozun içerisine koyup çalkalayarak ya da French presste sütü köpürtebilirsiniz.

Elde ettiğiniz köpüğü de soğuk kahvenizin üzerine dökün. Üstüne kakao ya da çikolata tozu ekleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden Afiyet olsun!

Ayrıca Türk kahvesi ile soğuk kahve yapımı sütsüz olarak da mümkün. Bunun için yukarıda verdiğimiz tarifteki süt yerine soğuk su kullanabilirsiniz. Bu durumda süt köpürtmenize de gerek kalmaz.

Türk Kahvesi İle Soğuk Kahve!

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu