GündemEğitim

TÜRKAV’DA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Kısa adı TÜRKAV olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi 10. Olağan Kongresini yaptı. Kongreye Balıkesir delegesi olarak Adnan Tatoğlu ve Sıtkı Alkan katıldı.

Kamuda görev yapan Türk milliyetçilerinin bir araya geldiği Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı TÜRKAV’ın Genel Başkanlığına Ebubekir Korkmaz seçildi.Korkmaz’ın tek aday olarak girdiği kongre, Türkiye KAMU-SEN Genel Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede Türk milliyetçilerinin, devleti kuran fikrin ve yaşatan ideallerin sahibi olduklarını belirten Başkan Korkmaz şunları söyledi:“Devletimizi kuran fikrin ve yaşatan ideallerin sahibiyiz. Her şartta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asli gücü olan arkadaşlarımızın gösterdiği milli duruş takdire şayandır. Fakat son yıllarda yaşadıklarımız devletine hayatı pahasına bağlı olan mensuplarımıza karşı zulme dönüşmüştür. Devlet içine sızan FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı devletimizin yanında mücadele eden arkadaşlarımıza yapılanları kabullenemiyoruz.”

Fikri temelleri Merhum Alparslan Türkeş tarafından atılan ve 1989 yılında fiili olarak kurulan TÜRKAV’ın kamuda çalışan Türk Milliyetçilerinden oluştuğunu hatırlatan Genel Başkan Ebubekir Korkmaz, TÜRKAV Genel Başkanlığı’na seçilmesinin onurunu yaşadığını kaydetti. Kamuda görev yapan Türk Milliyetçileri olarak uzun bir yoldan geldiklerini sözlerine ekleyen Korkmaz, konuşmasına şöyle devam etti:“Yeni dönemde birinci vazifemiz ilkönce bu adaletsizliklere karşı savaşmaktır. Kamu içinde yer tutan yandaş sendikacılık yerine liyakat ilkesini hâkim kılmak için demokratik mücadele vereceğiz. ‘Hak, kuvvetlinin değil haklınındır’ prensibiyle çalışacağız. Mensuplarımızla büyük bir dayanışma içerisinde olacak, bu dayanışmayı geleceğin güçlü devlet yapısı içinde çok iyi değerlendireceğiz. Zor bir dönemden geçen devletimiz için gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Gönlü Türk ve Türkiye aşkıyla dolu olan bütün kamu çalışanlarını da bu birliğin içerisinde yer almaya davet ediyorum. Kimliğinde asalet mührü taşıyanlarla birlikte bütün zorlukları aşacağımıza inanıyorum. Bize böyle bir vazifeyi layık görenleri de utandırmamak için gece gündüz demeden çalışacağız.”

EBUBEKİR KORKMAZ KİMDİR

Elazığ Maden’de 1970 yılında dünyaya gelen ve geçtiğimiz genel seçimlerde MHP İzmir 2. bölge Milletvekili adayı olan Korkmaz, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Eğitim, araştırma ve proje danışmanlığı, medya tanıtım ve stratejik iletişim yönetimi, yayıncılıkta çalıştı. Ülkü Ocakları Vakfı’nın kurucu üyeliği, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Danışmanlığı, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nın genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Başkan Korkmaz evli ve iki çocuk sahibidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu