EtkinlikGündem

Türkiye’de Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar

Yaz aylarında Türkiye’de yapabileceğiniz ekstrem sporlar nelerdir? Sizin için 4 ekstrem sporu bir araya getirdik!

 

Türkiye'De Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar

Türkiye, ekstrem sporlar konusunda adeta bir cennet. Her tatil beldesinde başka bir etkinlik yapılabilmektedir. Özellikle yamaç paraşütü, uçurtma sörfü, tüplü dalış ve kano bunlardan en popüler olanlarıdır.

Ekstrem sporlar, vücuda adrenalin salgılattığı için gerçekten de bağımlılık yapmaktadır. İlk başta göze korkunç gelse de hayatta en azından bir kere böyle şeyler yaşamak lazım. Eğer siz de yazın yapılan ekstrem sporlarla ilgileniyorsanız, bu yazımızda hangi sporun nerede yapılacağından bahsedeceğiz.

Yamaç paraşütü

Yamaç paraşütü 1980’lerde ekstrem spor tutkunları tarafından geliştirilmiştir. Günümüzde de, özellikle tatil beldelerinde, popülerliğini korumaya devam ediyor. Ayrıca serbest paraşütün aksine herhangi bir hava aracı ya da pist gerektirmemesi de büyük bir artıdır. Yamaç paraşütü yapmak için kendinizi yüksek dağlar veya yamaçlardan rüzgara bırakmanız yeterli olacaktır. Gerçekten de çok keyifli bir o kadar da adrenalin dolu bir spor!

  • Türkiye’de yamaç paraşütü nerede yapılır?

Türkiye’de yamaç paraşütünden bahsedilince akla ilk olarak Ölüdeniz gelmektedir. Ayrıca Antalya Kaş, Pamukkale Dinamit Tepesi, Trabzon Uzungöl ve Sakarya Serdivan da ülkemizde yamaç paraşütünün keyfini çıkarabileceğini yerlerden sadece birkaçı. Eğer bu ekstrem spor ile profesyonel olarak ilgilenmek istiyorsanız, Türk Hava Kurumu’nun sertifika eğitimlerine de katılabilirsiniz.

Türkiye'De Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar

Uçurtma sörfü

Kiteboard ya da kitesurfing olarak da bilinen uçurtma sörfü, aslında rüzgar sörfüne çok benzemektedir. Aralarındaki fark oldukça azdır. Uçurtma sörfü için, rüzgar sörfünün paraşütlü hali demek mümkündür. Dev bir uçurtmaya tutunarak rüzgarın gücü ile dalgalara meydan okuyorsunuz. Gerçekten de adrenalin dozu yüksek sporlar sevenlerin bayılarak yapacağı bir etkinlik. Eğer acemi iseniz de merak etmeyin, genellikle yeni başlayanlar için kurslar da bulunmaktadır.

  • Türkiye’de uçurtma sörfü nerede yapılır?

Ülkemizde uçurtma sörfü yapmak istiyorsanız adresiniz Gökova! Muğla’ya bağlı Akyaka ve Gökova sezon açıldığı anda her yıl ekstrem spor sevenlerin uğrak noktası oluyor. Ayrıca Datça, Patara, Gökçeada ve Alaçatı da uçurtma sörfü için uygun bölgelerdir.

Türkiye'De Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar

Tüplü dalış

Ülkemizde balık ve mercan çeşitliliği oldukça fazla, bu yüzden de dünyanın en iyi dalış noktaları bizde. Zengin sualtı dünyasını keşfetmek isteyen herkes, genellikle Türkiye’nin denizlerini tercih ediyor. Suyun altına girdiğiniz an kendinizi bambaşka bir dünyanın içinde buluyorsunuz. Nefes kesen güzellikler görmenizi sağlayacak bu etkinliği, bizce hayatta en azından bir kere deneyimlemelisiniz.

  • Türkiye’de tüplü dalış nerede yapılır?

Tüplü dalış yapmak istiyorsanız kesinlikle Kaş, Bodrum, Fethiye, Ayvalık ve Saros’a uğramalısınız. Buralar, ülkemizin en bilinen dalış noktaları. Zorluk dereceleri bölgeden bölgeye değiştiği için gitmeden önce bilgi almak isteyebilirsiniz.

Türkiye'De Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar
Kano

Kano ilk olarak, oldukça hafif ve basit bir ulaşım aracı olması niyeti ile kullanılsa da, günümüzde bir ekstrem spor haline gelmiş durumda. Cinsiyet gözetmeksizin 3 veya 5 kişilik gruplar halinde kano sporunu deneyimleyebilirsiniz.

  • Türkiye’de kano nerede yapılır?

Kano, ülkemizin pek çok şehrinde yapılabildiği için aslında ulaşması oldukça kolay bir spor. Spesifik olarak birkaç şehir ismi vermemiz gerekirse: Antalya, Muğla, Rize, Trabzon, Sakarya, Erzincan ve Van diyebiliriz.

Türkiye'De Yapabileceğiniz Ekstrem Sporlar

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu