GündemDünyadan Haberler

Türkiye’nin ilk bebek kütüphanesi

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunan Şarköy Halk Kütüphanesinin içerisinde ana sınıfını andıran dizaynı ile hizmet vermeye başlayan Bebek Kütüphanesi‘nde, oyuncaklar içerisinde kitaplarla karşılaşan bebekler, erken yaşta kitapla tanışma fırsatı buluyor.

Kütüphanede müzik dinletisinin yanı sıra etkileşimli kitap okuma, çocukların bedensel, bilişsel, sosyal ve duygusal yönden gelişimini sağlayacak etkinlikler yapılıyor, yabancı dil ve öz bakım eğitimleri veriliyor, beceri atölyelerinde yetenekleri keşfediliyor.

“Kütüphaneler her yaşa hizmet ediyor”

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk bebek kütüphanesinin ilçeler bazında Şarköy’de açıldığını söyledi.

Kütüphanenin oluşturulmasındaki amacın çocukların küçük yaşlardan itibaren kütüphanelere alışması olduğunu ifade eden Barut, “Bebek Kütüphanesi, çocukların kütüphanenin havasını almaları, büyüyünce de kütüphanelere gitmeleri için bir adım olacak. Kütüphaneye gelen çocuklar kendileri için hazırlanan resimli kitaplarla zaman geçirip oyun alanlarında eğleniyor.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu