GündemTürkiye Gündemi

Üç Yıldır DGS’yi Kazanamayan Yaşar Dede Pes Etmiyor

Üç Yıldır DGS’yi Kazanamayan Yaşar Dede Pes Etmiyor. 81 yaşındaki Yaşar Aktaş,  4 yıllık üniversiteli olmak için son üç yıldır Dikey Geçiş Sınavı’na giriyor. Kazanamamasına rağmen pes etmiyor. Aktaş, matematik dersi için destek istiyor.

 

Uc Yildir Dgsyi Kazanamayan Yasar Dede Pes Etmiyor 1 Jpg

“Ölene kadar okuyacağım”

 

Üç Yıldır DGS’yi Kazanamayan Yaşar Dede Pes Etmiyor. Yaşar Aktaş’ın bir diğer hedefi de Türkiye’nin en yaşlı üniversite öğrencisi olmak. Aktaş, evinin balkonunda derslerine yeniden çalışmaya başladı. Ayrıca balkondan Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi binasını uzaktan özlemle gözlemliyor. Yaşar Aktaş, “Pes etmiyorum. Ölene kadar okuyacağım. Seneye yine sınava gireceğim. İnşallah oradan 4 yıllık diplomayı alacağım” dedi.

 

Uc Yildir Dgsyi Kazanamayan Yasar Dede Pes Etmiyor 2 Jpg

 

Matematik Dersi İçin Destek İstedi

Emekli maaşını kira ve evin diğer ihtiyaçları için harcaması dolayısıyla özel bir kurs almaya ayıracak parasının olmadığını da iletti. Aktaş aynı zamanda evli ve 3 çocuk babası ve 8 torun sahibi. İHA’ya konuşan Aktaş, ”Matematik dersi alırsam sınavı kazanacağıma adım kadar inanıyorum” diye konuştu.  Ayrıca Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Amasya Üniversitesi yetkililerinden Matematik dersi almak için yardım istiyor.

 

Uc Yildir Dgsyi Kazanamayan Yasar Dede Pes Etmiyor 3 Jpg

 

Yeniden Okumaya 70 Yaşında Başladı

Yaşar Aktaş, İlkokul diplomasını mezun olduğu okulun sisteminde bulamaması üzerine 70 yaşındayken açık öğretime başvurdu. Sırasıyla ilköğretim, lise ve iki yıllık ilahiyat bölümünü başarıyla bitirdi. Elektrik teknisyeni emeklisi Aktaş, sınav için gittiği Amasya Üniversitesi’nde karşılaştığı herkesi şaşırtmıştı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu