Spor

UEFA Süper Kupa’nın Sahibi Manchester City Oldu

Manchester City, UEFA Süper Kupa’da normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren mücadelede ter döktü. Ardından Sevilla ile karşı karşıya geldi.

 

UEFA Süper Kupa’nın Sahibi Manchester City Oldu… Organizasyonda, bu yıl 48’incisi gerçekleşti. Gerçekleşen organizasyonda, Manchester City, geçen sezon İstanbul’da olan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde zafere ulaştı. Devamında, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan İspanya temsilcisi Sevilla, Yunanistan’ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı’nda karşılaştı.

Uefa Süper Kupa'Nın Sahibi Manchester City Oldu

25.dakikada Sevilla, ilk tehlikeli atağında golü buldu. En-Nesyri,  sol kanattan gelişen atakta, Acuna’nın ortasına ceza saha içinde iyi yükseliş yaptı. Devamında, iki Manchester Cityli defans oyuncusunun arasından düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Böylece, takımını 1-0 öne geçirdi.

Uefa Süper Kupa'Nın Sahibi Manchester City Oldu

İlk Yarı 1-0 Bitti

Mücadelenin ilk yarısı, Sevilla’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

49.dakikada bu kez kontratakla etkili olan Sevilla’da Ocampos’un sol kanattan ara pasıyla kaleciyle En-Nesyri ceza sahası içinde karşı karşıya kaldı. Ardından, En-Nesyri’nin yerden şutunda meşin yuvarlağı, Ederson kurtardı.

Uefa Süper Kupa'Nın Sahibi Manchester City Oldu

49.dakikada Manchester City, skora denge getirdi. Rodri’nin ceza sahasına girmeden sol kanattan ortasına arka direkte iyi yükselen Palmer, ters ayakta yakalanan kalecinin müdahale edemeyeceği köşeye düzgün bir kafa vuruşu gerçekleştirdi. Böylece, skoru 1-1’e getirdi.

İkinci Yarıda Penaltılara Kaldı

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere bitti. Ardından, gözler penaltılara döndü.

Uefa Super Kupanin Sahibi Manchester City Oldu 3 Jpg

Manchester City’de Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish, Walker; Sevilla’da Ocampos, Rafa Mir, Rakitic, Montiel penaltıları golle sonuçlandırdı. İspanya temsilcisinde Gudelj’in penaltısı direkten döndü. Devamında, Manchester City, rakibini 5-4 mağlup etti. böylece, kupanın sahibi oldu.

Uefa Super Kupanin Sahibi Manchester City Oldu 2 Jpg

AA’nın edindiği bilgiye göre, Barcelona ve Bayern Münih’i çalıştırdığı dönemde Süper Kupa’yı kazanan İspanyol teknik adam Pep Guardiola, aynı başarıyı bu turnuvada ilk kez boy gösteren Manchester City ile de tekrarladı. Daha önce bir kez bu kupayı kazanan Sevilla ise altıncı kez kaybetti.

..UEFA Süper Kupa‘nın Sahibi Manchester City Oldu..

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: UEFA Yılın Oyuncusu Ve Teknik Direktörü Adaylarını Açıkladı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu