GündemTürkiye Gündemi

Üniversiteli Genç Denizde Kayboldu

Üniversiteli Genç Denizde Kayboldu. Üniversite öğrencisi genç serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

 

Universiteli Genc Denizde Kayboldu 1 Jpg

 

Arkadaşları Kurtuldu

Üniversiteli Genç Denizde Kayboldu. Olay, Samsun’un Çarşamba ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmit’te üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Enes Kerem Altuntaş (20) arkadaşları ile birlikte serinlemek için Karadeniz’e girdi. Arkadaşları kapıldıkları akıntıda boğulma tehlikesi atlattı. Enes Ketem Altuntaş’ta denizde kayboldu.

 

Universiteli Genc Denizde Kayboldu 2 Jpg

 

Cansız Bedeni Çıktı

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramalarda üniversiteli gencin cansız bedeni sudan çıktı. İHA’nın edindiği bilgiye göre otopsi için Adli Tıp Şube Müdürlüğüne gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Samsun Hakkında

Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehridir. Ülkenin batısında yer alan Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin ve daha pek çok kentin Doğu Karadeniz’e açılan kapısıdır Samsun. Batısında Sinop, güneyinde Tokat ve Amasya, güneybatısında ise Çorum yer almaktadır. Samsun, 9 bin 364 km2’lik yüzölçümüyle Türkiye’de 31. sıradadır. Samsun’un yer şekillerine bakıldığında üç ayrı özellik yansıttır. Birincisi; güneyindeki dağlık kesim. İkincisi; dağlık kesimle kıyı şeridi arasında kalan yaylalar. Üçüncüsü ise, yaylalarla Karadeniz arasındaki kıyı ovalarıdır.

Kısaca Samsun’un Tarihçesi

Merkezde, İlkadım ve Canik ilçelerinin sınırını belirler. Mert Irmağı’nın kıyısında yer alır. Dündartepe Höyüğünden elde edilen buluntulara göre, kent tarihinin günümüzden yaklaşık 7000 yıl kadar geriye gittiği anlaşılmaktadır. Tekkeköy mağara-kale yerleşmeleri ile Bafra’da Kızılırmak Nehri kıyısında yer alır. İkiztepe Höyüğünden elde edilen bulgular ise bizlere bölgenin tarihi geçmişinin çok daha eskilere uzandığını göstermektedir.

Bugünkü şekli ile Samsun adının ortaya çıkışında da bazı görüşler ileri sürülmektedir: Birincisi; “Amisos” kelimesinden türetildiği ve bu ismin Karadeniz kıyılarına gelen Yunan denizciler tarafından söylendiği şeklindedir. İkincisi; Samsun adının XII. ve XIII. yüzyıllarda yaşanan Türk hâkimiyeti dönemine dayandığı ve Anadolu kökenli olmasının daha kuvvetli bir ihtimali içerdiği, bunun yanında Batılı kaynaklarda da bu bölgeye “Sampson” dendiği ve bu şekliyle kullanıldığı görüşüdür. Üçüncüsü ve genel kabul gören görüş ise; “Samsun” ve “Sampson” adlarının temelde “Amisos” adından kaynaklandığı görüşüdür.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu