GündemSiyasetTürkiye Gündemi

UYGUR TÜRKLERİ SESLENDİ: ‘‘BİZ HEP ÖLÜMÜ SEÇTİK AMA DÖNMEDİK’’

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara yönelik bir basın açıklaması yapan Doğu Türkistanlı Erşidin Ergin ve Zülfikar Ali, Çin’in yaptıklarını gözler önüne sererken ‘‘Biz kaçmadık, mücadele ettik. Çin bize soykırım yapıyor’’ dedi.

Balıkesir Alperen Ocakları tarafından Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı politikalara yönelik bir basın açıklaması yaptı. Dünyanın dört bir yanında Müslümanların zulüm altında olduğunu söyleyen Alperen Ocakları Balıkesir İl Başkanı Mesud Selim Erden, ‘‘Kerkük, Musul ve Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmamalıyız’’ dedi.

Dsc0028

 

‘‘KAÇMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİK’’

‘‘2014’te Türkiye’de annemin vefat ettiği bahanesiyle pasaportumu aldım ve Türkiye’ye geldim. Doğu Türkistan’da pasaport almak zor. İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş yaptım. Amacım Doğu Türkistan’da hapishanelerde suçsuz yere yatan, işkenceler gören, sahipsiz vatandaşlarımızın sesini duyurmak. Doğu Türkistan diye bir toprak var. Bu toprak Türk dünyasının ata toprağıdır. Şu anda Doğu Türkistan’da zulüm var. Türk olmanın Müslüman olmanın bedelini kan ile ödüyoruz. Hiçbir zaman kendi toprağımızı bırakıp kaçmadık ve kaçmayacağız. Çünkü ölmek var dönmek yok. Biz hep ölümü seçtik hiçbir zaman dönmedik.  O topraklar bizim tarihimiz, dedelerimizin emaneti’’ dedi.

HER AİLEYE BİR ÇİNLİ ERKEK!

Doğu Türkistan’da her aileye bir Çinli erkek ajan yerleştirildiğini söyleyen Ergin, ‘‘Doğu Türkistan’da aklın alamayacağı zulümler yapılıyor. Her bir aileye ajanlar yerleştiriliyor. O ailede bir tane erkek yok. O ajanlar erkek. O evlerde bizim annelerimiz, kız kardeşlerimiz, eşlerimiz var. O ajanlar bizim kız kardeşlerimizin yatağına kadar uzandılar. Bu mesele sadece bir partinin ya da derneğin değil. Bu insanlık meselesidir. Bu herkesin boynunun borcudur. Bizim tüm yakınlarımız hapishanede ve onlara sahip çıkacak kimse yok. Çocuklar donarak ölüyor.  Bizim dinimizi, dilimizi bitirmeye çalışıyorlar ama biz hiçbir zaman vazgeçmedik’’ dedi.

Dsc0030

 

‘‘BİZ SİZİN KAN KARDEŞİNİZİZ’’

Erşidin Ergin, ‘‘Savaşalım diyoruz ama savaşamıyoruz. Çünkü Doğu Türkistan’da tırnak makasına kadar herşey yasak. Evimizde yemek yapacağımız bıçaklarımız bile mutfaklarda zincirli. Bıçakların üzerinde kimlik numaralarımız var. Biz Türk’üz. Bizim için savaşın diye gelmedik. Maddiyat istemeye gelemdik. Hep beraber şu zulme dur diyelim diye geldik. Türk dünyası biz sizin kan kardeşiniziz. Bizim Allah’tan başka sahibimiz yok. Sizlerden başka kardeşlerimiz yok. Sizlerden onu rica etmeye geldik. Bir ve birlik olalım. Bunlara sessiz kalmayalım. Doğu Türkistan’da tecavüz edilen kızlarımız zorla Çinliler ile evlendiriliyor. Buna sessiz mi kalacağız?’’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu