GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

52 Adrese Fetö Operasyonu

52 Adrese Fetö Operasyonu

Aralarında askeri personel, öğrenci ve imamlardan oluşan FETÖ üyelerine yönelik çalışmalar sürüyor. Balıkesir merkezli yapılan çalışmalarda 52 adrese operasyon düzenlendi, ayrıca 23 kişi yakalandı.

ARDIŞIK GÖRÜŞMELER TESPİT EDİLDİ

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, yürütülen çalışmalar kapsamında ilişkili olduğu tespit edilen FETÖ üyelerine ayrıca operasyon düzenlendi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Balıkesir ve diğer illerde kurulu bulunan ankesör/kontörlü telefonlar vasıtasıyla ardışık olarak arandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında çeşitli beyanlar bulunan,(10) muvazzaf askeri personel,(10) TSK ile ilişiği kesilmiş askeri personel,(19) kapatılan askeri okul öğrencisi,(3) sivil mahrem imam, olmak üzere (42) şüpheli hakkında Balıkesir merkezli (23) il ve (52) adreste yapılan eş zamanlı operasyonla (38) şüpheli yakalandı.

Yurtdışında bulunduğu için yakalanamayan (4) şüpheli hakkında yakalama kararı düzenlendi. İşlemleri tamamlanarak adli mercilere sevk edilen şüphelilerden (7) si tutuklandı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan (27) si hakkında adli kontrol kararı verildi. FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmaların aralıksız olarak titizlikle devam ettiği bildirildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu