Gündemİlçe Haberleri

Vali Şıldak’tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar

Vali Şıldak’tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar. Balıkesir Valiliği, orman yangınlarına karşı önlem almaya devam ediyor.

 

Vali Şıldak'Tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar. Balıkesir Valiliği, Orman Yangınlarına Karşı Önlem Almaya Devam Ediyor. 

 

Vali Şıldak’tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar. Balıkesir Valiliği, hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşlara dikkatli olunması uyarısında bulundu. Valilik yaptığı açıklamada, pek çok orman yangınının dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda çıktığına dikkat çekti. Yaz aylarında bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği bildirildi. Ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılmasının yangın riskini yükselttiğini iletti. Bununla birlikte anız yakılması, piknik esnasında ateş yakılması gibi davranışların yangına sebebiyet verebileceğini iletti.

 

Vali Şıldak'Tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar. Balıkesir Valiliği, Orman Yangınlarına Karşı Önlem Almaya Devam Ediyor. 

Kurallara Uymayanlara Ceza Veriliyor Olacak

Açıklamada yakın zaman önce alınan kararla 24 Haziran’dan 30 Eylül tarihine kadar ormanlara giriş ve çıkışlar ile orman alanlarında ve çevresinde her ne suretle olursa olsun ateş yakılmasının yasaklandığı ve bu tarihe kadar devam edeceği iletildi. Bu kurala uymayanlar hakkında ise idari ve adli işlem yapılıyor olacağını dikkat çekti.

 

Vali Şıldak'Tan Orman Girişleri İçin Yeni Karar. Balıkesir Valiliği, Orman Yangınlarına Karşı Önlem Almaya Devam Ediyor. 

 

Vali Hasan Şıldak ormanlara sahip çıkılması hususunda vatandaşlardan hassasiyet beklediğini ifade etti. Şıldak, yeşil vatanı korumak için kurallara uyulması vurgusu yaptı. Vali Şıldak, “Vatandaşların bu konuda daha net şekilde uyarılması amacıyla 11 Temmuz 2023 tarihinden itibaren saat 11 ve 16’da olmak üzere günde iki kez belediye ses yayın sistemlerinden uyarı yapılıyor olacak. Ayrıca her hafta cuma hutbesinin sonunda camilerde duyuru yapılıyor olacak. Kırsal mahallelerde ise jandarma ekipleri tarafından araç ses sistemlerinden yapılıyor olacak. Duyuru ile ormanlarımızı korumak için tüm kurumlarımızla seferberlik ilan ettik diyebiliriz. Ormanlarımızın korunması ve yangınların önlenmesi konusunda bütün vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Lütfen kurallara uyalım, ormanlarımıza sahip çıkalım” dedi.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu